RUSÁCI

Pokud vám něco nepůjde pokusíme se s tím něco udělat

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Re: RUSÁCI

Příspěvek od matak77 » 18 pro 2014, 22:41

Jan67: Koukám, že jsi jeden z těch které mrzí, že tu není protektorát Čechy a Morava. Škoda energie na takovou konverzaci, očividně se na svět díváme z rozdílné strany barikády. A jen tak mimochodem, pro západ jsme jenom levná pracovní síla, kterou kdykoliv odepíšou (viz. Mnichov). Rusové za nás umírali po tisících..
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

fakt
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od fakt » 18 pro 2014, 23:14

Jan67 píše:A u koho se takhle má žádat, když si chce stát vytyčit hranice?
Zkus mezinárodní smlouvy a organizace. Nechoď daleko do minulosti a zkus začít vestfálským mírem, orientuješ-li se na západ. Co se mezinárodních smluv týče - také na tom nejsme růžově. Situace s hustotou betonových opevnění z konce 30.tých let je odrazem situace současné. Přede dvěma lety zemřel jeden z autorů Bílé knihy o obraně ČR. Hodně z věcí současných předpověděl a vyučoval. Okolnosti oné autonehody byli zvláštní. Ve svých předpovědích šel za rok 2014. A já doufám, že se splní i část předpovědí budoucích.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 18 pro 2014, 23:29

matak: pozoruhodná myšlenková konstrukce
fakt: a já myslel, že si to ukrajinci dohodli v Budapešti, no asi se pletu.

A pro Vás oba: asi jste mladší než já. Já si ještě pamatuju dobu, kdy bylo pořízení Vámi milovaného Pentaxu opravdu z oblasti snů. Ale faktem je, že se vyrábí na východ od nás, tak to je asi v cajku :wink:
Jan67

spachal
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 18 pro 2014, 23:44

Kdyz uz se tady keca vcelku o ho*ne, dnes prislo .. ;]

Prezidenti Obama a Putin spolu debatují o tom, jak jsou k nim jejich lidé loajální. Dohodnou se, že provedou test. Obama povídá svému tajemníkovi: "Pane tajemníku, vyskočte z okna tohoto mrakodrapu prosím." Tajemník povídá: "Pochopte pane prezidente, mám ženu, děti - to nejde…" Na to Putin jenom rozkáže "Boris! Okno!" A Boris už se řítí k oknu připraven k výskoku. Obama ho zarazí a povídá "Klid Borisi, to byl jenom test, nikam neskákej, ale řekni mi - ty by si fakt skočil?" A Boris na to: "Pochopte pane prezidente - mám ženu, děti…"

Průměrná penze v Rusku v roce 2015 vzroste z 11 000 na 12 500 rublů, t.j. z 240 na 140 €.

Zemřel Obama, ale po 10 letech se už nudil v nebi, tak poprosil Boha, aby ho pustil zpět na Zem aby zjistil, jak se má jeho zem.
Bůh souhlasil.
Obama jde do jednoho baru v New Yorku. Objedná si rum a informuje se u výčepního, co je nového, jak lidé žijí, jak se rozvíjí jejich země a jaké jsou problémy.
Výčepní se podiví a udiveně se ptá : „Jaké problémy? Přece jsme jedna veliká země avšechno okolo nás je naše“.
Obama :„Jak to? A co Irák, Afganistan…… ?“
Výčepní :„To už je všechno naše“.
Obama :„A Evropa, Afrika a celý Blízký východ…..?“
Výčepní z pod pultu vytáhne globus, roztočí ho a pyšně povídá : „Přece jsem říkal, jsme světová velmoc ! Celý svět je náš!“
Obama je potěšen, pyšný a spokojený. Objedná si další rum a vypije ho.
Před odchodem z baru povídá : „ Tak tedy děkuji milý příteli. Kolik platím?“
Výčepní :„Jeden rubl a dvacet kopejek“

Toz tak na svete .. :]
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 18 pro 2014, 23:47

Jan67: Trochu krátkozraké posuzovat svět podle materiálních hodnot. Co já vim, tak se Ukrajina v Budapešti zavázala, že se zbaví jaderných zbraní, né že neuzná referendum na Krymu, nebo že si nechá do vlády dosadit partu nácků.
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

yoli
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od yoli » 19 pro 2014, 00:48

Svastika je znak tisíce rokov starý, aj slovanský, každé staré náboženstvo ho má. Škoda, že tento symbol sily, dobra a ochrany pred zlom prevzal aá "spopularizoval" Adolf po svojom. Preto používajme výraz hákový kríž, lebo bavíme sa o ukrajinskych fašistoch.
Jan67: nato, že toho pamätáš viac, ako väčšina z nás, máš zaujímavé životné prijority, tínedžerské? Slovanskoarijský národ bol, kde bol, bol neprekonateľný vo všetkých smeroch, uznával ostatné rasy a veril, že všetky majú určité posolstvo. Jeho deštrukcia začala príchodom pologramotných bratov Cyrila a Metoda a systematicky pokračuje likvidáciou slovanstva.....
Koho by to zaujímalo youtube: védická kultura slovanov, vedy.in, vedy.sk.....

bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od bedo. » 19 pro 2014, 01:11

Propaganda funguje z každej strany, ak máte dôveryhodné neoficiálne zdroje, kľudne sa podeľte. Proste po istých skúsenostiach to, prezentujú médiá, beriem s hodne veľkou rezervou. Bol som napr. v Iráne, ktorý je (momentálne) prezentovaný oficiálnou propagandou ako "os zla" a musím povedať, že je to jedna veľmi kultúrna krajina. Ale viem si aj celkom dobre predstaviť, že dokážu človeka bez problémov popraviť, keď poruší islámske právo. Proste iný kraj, iný mrav - z toho často vyplývajú nedorozumenia. A potom mocenské záujmy a "sféry vplyvu" - to tu tiež vždy bolo a bude, je to zakódované priamo v ľudskej povahe. Politiku "nezasahovania" sme tu už tiež mali a vyústila do WWII. Kto máte chuť, skúste sa ísť pozrieť tam i onam a urobiť si vlastný názor. Bol som okrem iného aj v USA a Rusku a keby som si mal vybrať miesto pre život, USA to vyhrajú celkom jednoznačne (a nebude to len o materiálnej stránke)...

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 19 pro 2014, 06:51

Jan67 píše: Spíš těsně za hranicema, ne? Ale to je drobný detail.
Hlavně, aby je přátelé ze Slovenska jednou nemuseli vítat šeříky :D
Tí čo ich nemusia, hrr na ně a my rozumnejší počkame doma a niečo pripravíme na uvítanie :mrgreen:

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 19 pro 2014, 06:59

Síla Ruska spočívá ve schopnosti vydržet věci, které by jiné národy zlomily. Bylo také zdůrazněno, že když se Rusko cítí ohroženo, lidé mají sklon podporovat vládu bez ohledu na to, jak je kompetentní.
George Friedman Stratfor, Geopolitical Weekly, 16.12.2014
http://blisty.cz/art/75864.html

TomášFencl
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od TomášFencl » 19 pro 2014, 08:44

maZec píše:Přidal jsem otázku kterou možná rusové rozluští, ale pěkně je nasere

Koho si představíte pod pojmem "Novodobý Hitler z východu?"

Jinak otázek vymyslím hodně (už ted jich mám aspon dvacet), některý slova rozdělím mezerou aby je nemohl překladač přeložit.
Zatím to problémy vyřešilo.
Hmm, bohužel to asi funguje na jiném principu, protože se tu stále příspěvky z východu objevují.
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ

fakt
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od fakt » 19 pro 2014, 09:35

Jan67 píše: A pro Vás oba: asi jste mladší než já. Já si ještě pamatuju dobu, kdy bylo pořízení Vámi milovaného Pentaxu opravdu z oblasti snů. Ale faktem je, že se vyrábí na východ od nás, tak to je asi v cajku :wink:
V době, o které hovoříš, jsem vlastnil milovanou Praktiku.
Raději bych vlastnictví přístroje Pentax vyměnil za to, aby naše země opět patřila nám.
Bohatství naší země historicky téměř vždy odtékalo na západ. Nevidím jediný důvod, přispívat na životní úroveň cizích zemí. Bude-li válka, budu chránit západní hranici.
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II

Miroslav
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miroslav » 19 pro 2014, 09:52

Pôvodne som nechcel do tejto debaty vstupovať, lebo tieto veci sa nedajú vnímať čiernobielo a každá strana má argumenty, ktoré jej postoj legitimujú.

Musím sa však zastať Jan(a)67. Podľa mojich vedomostí sa v Budapešti spolu s jadrovým statusom Ukrajiny riešili aj jej hranice. Rusko bolo jedným z garantov tejto dohody.

Mám celkom rád bežných Rusov aj Ukrajincov, tak ako aj Srbov, Čechov, Nemcov, Poliakov, či Maďarov... :-)

Ja osobne som však rád, že žijem v tej časti Európy, ktorú spravuje bývalá zväzáčka Merkelová a nie v tej, kde vládne bývalý KGB-ak Putin (nie je to iste hlúpy a neschopný človek).

Zdá sa mi, že aj veľká časť Ukrajincov (ale aj Srbov, či Moldavcov) zdieľa podobný názor :-)
Pentax K-3, K-01, K-m
Pentax MZ-5n, SFXn, P50, P30, LX, Me Super, Spotmatic...

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 19 pro 2014, 10:04

Doporučuji velmi zajímavý rozhovor s Petrem Kolářem, diplomatem, který byl dlouho v Rusku.
http://m.ihned.cz/c1-63278560-putin-je- ... petr-kolar

A citace jednoho odstavce, který víceméně vše shrnuje:
"Tady narážíme na jeden ze základních problémů Ruska. Vůbec se tomu nechci vysmívat, ale sami Rusové to vědí a vystihuje to ten už legendární bezděčný výrok bývalého premiéra Černomyrdina: „Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako vždycky.“ Vždy, když se pokusí o něco jiného, než je těžba surovin nebo výroba zbraní, tak to dopadne nějak divně.
Inteligentní Rusové to sami přiznávají, většinová ruská společnost to pak kompenzuje tím, že chce, aby svět bral Rusko vážně. Což se ale pro běžného Rusa rovná tomu, aby se ho někdo bál. Jestliže se někoho bojím, tak si ho vážím. Vážím si někoho, pakliže se ho bojím. A v tomhle sehrává svoji roli i pravoslavná liturgie. Prostý Rus je po generace uvyklý tomu, že to, co je mezi ním a „věrchuškou“, je buďto strach, nebo chaos. A jestli k tomu věrchuška používá pravoslavnou církev, nebo komunistickou ideologii, je v zásadě jedno."
Jan67

ESB
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ESB » 19 pro 2014, 10:07

Miro, môžbyť, že veľká časť Ukrajincov a Srbov zdieľa tento názor, ale väčia časť isto nie. Netreba až tak žrať informácie z hlavného prúdu. A som presvsdčený, že i my Češi a Slováci sme na tom podobne. Viď reakcie na tomto fóre. Väčšina z nás vie, o čo tu ide.

fakt
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od fakt » 19 pro 2014, 10:42

Miroslav píše: Musím sa však zastať Jan(a)67. Podľa mojich vedomostí sa v Budapešti spolu s jadrovým statusom Ukrajiny riešili aj jej hranice. Rusko bolo jedným z garantov tejto dohody.
Zdá se, že vycházíš z přesvědčení o anexi Krymu. Názor o anexi nesdílím. Myslím, že Rusové využili zkušeností s Kosova. Nikde nestojí, že odtržená země nemůže vstoupit do nového svazku s jinou zemí.
Nejsme my nakonec svědky postupného anektování naší země Bruselem?
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II

Odpovědět

Zpět na „Problémy se stránkami“