Nemyslím si,že je tahle debata už nějak konstruktivní. Kdo chce se posunout,vidí chyby na své fotce sám a vezme rady (kritiku) ostatních za pozitvní pomoc. Kdo nechce,tak se -po kritice- "urazí" a myslí si své a fotí dál,jak fotil. A ani uznávané fotky ostatními se líbit nemusí každému. Ale o tom přece je,kdyby každý fotil jen skvěle,tak nic nemá smysl. A nebyli by uznávaní fotografové s talentem. Ale ani ty se nemusí každému líbit. Mě se třeba (už jsem to tu psal) vůbec nelíbí Saudek. A přesto je uznávaný. tak co s tím?? Proto si myslím,že tahle diskuze valný smysl nemá. Přesně,jak psal Marian_r, nemáme jednu chuť a jeden pohled na svět. Záleží přece na tom,jestli člověk SÁM chyby vidí,SÁM jestli se těch chyb vyvaruje příště,musí to vidět a CHTÍT SÁM S TÍM PŘÍŠTĚ NĚCO UDĚLAT.
Jsou přece lidé,kteří si fotí jen vzpomínkové obrázky z cest a jiní,kteří chtějí obrázkem něco říci. A které jsou ty správné-dobré? je to hloupost,nedá se to paušalizovat. jen můj názor.
Galéria → na zamyslenie ...
Moderátor: Moderátoři
Re: Galéria → na zamyslenie ...
Pentax K-5lls, Pentax 16-45/4, Pentax 35/2.8 Limited, Pentax F 50/1.7, Tamron 70-200/2.8
Re: Galéria → na zamyslenie ...
S tímto souhlasím.alda píše: ↑05 úno 2019, 11:06Mě více pro mou inspiraci a samostudium lépe vyhovuje si na netu najít mé oblíbené
fotografy a v jejích tvorbě pátrat v čem jsou jejich fotografie tak vyjímečné. A to samé platí i o knihách, ve webových antikvariátech se stále najde dost titulů pojednávajících o fotografii, které nabídnou více teorie,
než leckdy plané diskuze ve fotogaleriích na netu. Toto je jen můj osobní názor na internetové fotogalerie,
který nikomu určitě nechci vnucovat a ani netvrdím, že je správný, jen je můj...
Mám zkušenost, že fotky, které mi udělaly největší radost, obvykle zapadly na úkor těch asi obecně "přijatelnějších" nebo líbivějších. Jako že když fotím "jen" pro sebe, jdu si hlavně za tím, co cítím a hledám jako pravé pro mě, ne kvůli případnému publiku.
V diskusi v galerii mívám často nutkání spíše než k fotce vyjádřit se ke komentu, který je podle mě nespravedlivý. Jak píše Marian, každý má právo říci, že mu nechutná, na druhou stranu k čemu jsou třeba komenty typu "toto je celé špatně" ??