Galerie v novém

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
MaraM
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Galerie v novém

Příspěvek od MaraM » 13 úno 2014, 21:18

Ale jo, zobrazení je dobré, jen když v galerii kliknu na náhled, tak se mně načte fotka a pod ní pás následujících fotek a můžu si v klidu projít poslední fotky, když ale kliknu na náhled přímo z úvodní stránky, tak se mně taky načte fotka, ale pod ní je pás fotek z tématické galerie, třeba i starší kusy. Pokud chci procházet nové, tak se musím stejně vracet do galerie.
"Padám, padám, tento boj jsem prohrála, odcházím čestně. Miluji tuto zem, miluji tento lid, budujte mu blahobyt. Odcházím bez nenávisti k vám" M.H.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 14 úno 2014, 00:09

Me by ctverce nevadili u fotek, ktery nemaji vlastni ramecek. Pak to vypada sobre. S temi ramecky usekanymi to ale opravdu vypada dost blbe ... osobne bych asi volil NE ctverec
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

Dobros
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Dobros » 14 úno 2014, 08:34

maZec píše:Aby vás čert. Předtim jste skuhrali, že při kliku na hlavní stránce místo toho, abyste šli přímo na fotografii, kterou jste si vybrali jste byli odvedeni do galerie a ted máte uplně opačný problém.
Vám se zavdečit je vážně těžký.

Ono to máš úplně fuk. Nevděk světem vládne a lidé budou vždycky chtít to co není skladem nebo to prostě mít nemůžou. Děláš to dobře!
Pentax na prodej!
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-

Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 14 úno 2014, 09:50

MaraM píše:Ale jo, zobrazení je dobré, jen když v galerii kliknu na náhled, tak se mně načte fotka a pod ní pás následujících fotek a můžu si v klidu projít poslední fotky, když ale kliknu na náhled přímo z úvodní stránky, tak se mně taky načte fotka, ale pod ní je pás fotek z tématické galerie, třeba i starší kusy. Pokud chci procházet nové, tak se musím stejně vracet do galerie.
Aha tak to neni dobře. Kouknu jestli to půjde změnit.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 14 úno 2014, 10:34

marmot píše:Mne napriklad vadi ze sa mi neda uploadnut fotky. neviem co ma za problem :roll:
Platny formular nebyl nalezen.
EDIT: takze som zistil ze problem ej v prehliadaci opera. Firefox mi ich nahral
Mně to dělá taky. Platný formulář nebyl nalezen. Chrome verze 32.0.1700.107 m. Včera a dnes opět.
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky

zbyna
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyna » 14 úno 2014, 10:47

maZec píše:
k.e.n píše:Nakonec on ten čtverec také ujde. :D
No a je to. Všichni kdo s tim máte problém udělejte to jako k.e.n :D
Takže náhledy se pěkně vyřešili hihi
doufám, že tohle nebylo myšleno vážně :shock:

všiml jsem si že pořád ještě pracuješ na galerii a tak bych nadhodil vytvoření ankety ohledně zmíněných náhledů - pořád nějak nevidím ta výrazná negativa předchozí varianty ani jednoznačná pozitiva čtverců...

možná se zdám proti nim zaujatý, ale spíš mi vadí, že ovlivňují prezentaci dřívějších fotek a tím pádem kontinuitu galerie jako takové - před třemi lety jsi do galerie říznul bez předchozího oznámení tak, že jsme fotky ztratili úplně (vím že to bylo z praktických důvodů, ale i tak by krátké avízo nebylo na škodu), teď jsi bez předchozího průzkumu překopal věc na kterou si tuším nikdo ani nestěžoval a fungovala bez problémů - chápu, že jsou to tvoje stránky, ale jsou tady spousty lidí, kteří je využívají pravidelně a i takováhle "malá" změna ovlivní celkový dojem z jejich úsilí

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 14 úno 2014, 10:49

cocik píše:
marmot píše:Mne napriklad vadi ze sa mi neda uploadnut fotky. neviem co ma za problem :roll:
Platny formular nebyl nalezen.
EDIT: takze som zistil ze problem ej v prehliadaci opera. Firefox mi ich nahral
Mně to dělá taky. Platný formulář nebyl nalezen. Chrome verze 32.0.1700.107 m. Včera a dnes opět.
Nahraná úspěšně fotka MS IE 8.
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky

kluzo
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kluzo » 14 úno 2014, 10:51

maZec píše:
MaraM píše:Ale jo, zobrazení je dobré, jen když v galerii kliknu na náhled, tak se mně načte fotka a pod ní pás následujících fotek a můžu si v klidu projít poslední fotky, když ale kliknu na náhled přímo z úvodní stránky, tak se mně taky načte fotka, ale pod ní je pás fotek z tématické galerie, třeba i starší kusy. Pokud chci procházet nové, tak se musím stejně vracet do galerie.
Aha tak to neni dobře. Kouknu jestli to půjde změnit.
A to je to, o co nám jde. To, proč jsi chtěl, aby nás vzal čert :-D

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 14 úno 2014, 12:05

Tak jsem to opravil. Nyní nejdeš na konkrétní fotku v albu uživatele, ale na konkrétní fotku v rámci posledních fotografií. ;)

A kluci to " Platný formulář nebyl nalezen" já nevidim nikde mi to nedělá takže budu potřebovat popsat přesně, kdy se vám to objeví, předtím než formulář vyplníte nebo po odeslání fotky a nejlépe budu potřebovat screenshot
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

marmot
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od marmot » 14 úno 2014, 12:21

No ono to asi nieje chyba tejto stranky. Ale dam opis. Nastavim si...do kelu super hlaska a dobre blokovanie 2 snimkov: Informace,Vyčerpal jsi limit pro upload obrázků (2 za 24 Hodin) super zmena (v dobrom) :wink: ...ale tak len po pamati opisem. Dal som si upload suborov vybral som si do ktorej temy. trebars Priroda. oznacil som subory ktore (oba mali pod 1 mega) da lsom ich nahrat. naskocilo ze nahrava a po dlhsej chvilke cca 5 sekund nabehla spominana hlaska "Platný formulář nebyl naleze" a na fotkach zrusene. Experimentoval som aj s velkostou, dal som trebars 800x640 a velokstou suboru 300 kilo ale aj tak nezobralo. nabuduce dam PrintScreen :wink:
Nikdy nieje tak zle, aby nemohlo byť horšie

dicede
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dicede » 14 úno 2014, 19:16

zbyna píše:tak bych nadhodil vytvoření ankety ohledně zmíněných náhledů
Anketa by byla fajn

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 14 úno 2014, 19:20

Ano anketa by byla fajn ale jen v případě, že vymyslíte lepší řešení.

dicede
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dicede » 14 úno 2014, 19:38

Většina lidí navrhovala vrátit se ke starému "neuspořádanému" zobrazení. Pak se ještě objevil návrh na zobrazení podobné tomu v Lightroomu nebo Zoneru, tzn. náhled fotky má původní poměr stran, ale je zasazen do čtverce a zarovnán vždy na střed (u staré galerie se fotky zarovnávaly k horní hraně čtverce). Je to vlastně takové řešení na půl cesty a dobrý kompromis mezi oběma variantami. Pro srovnání přikládám screen z LR a screen ze staré galerie.

stará galerie: https://www.dropbox.com/s/r2tk0fsie3ifg ... %C3%A1.jpg

návrh (z LR): https://www.dropbox.com/s/il8ww7pc7mh04 ... %A1vrh.jpg

edit: pro čistotu zobrazení by ještě bylo dobré, aby se počet zobrazení a název fotografie zobrazovaly vždy ve stejné výšce a ne těsně pod fotografií jako ve staré galerii. V tom má to nové zobrazení rozhodně navrch.

Ještě zůstává problém panoramat a extrémně disproporčních fotek, ale jak podotkl Jan67, je jich tu jen pár a je otázka, jestli vhodné řešení volit právě s ohledem na ně.

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 14 úno 2014, 19:45

Já chci kolečka!! Obrázek
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

palo2811