Galéria → na zamyslenie ...
Moderátor: Moderátoři
Re: Galéria → na zamyslenie ...
Máš pocit, že jsi důvěryhodný?
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
mazec - bedo:
Petře,taky si myslím,že tahle věta je od Portvise-nesmysl.
Pentax K-5lls, Pentax 16-45/4, Pentax 35/2.8 Limited, Pentax F 50/1.7, Tamron 70-200/2.8
Snažil som sa týmto príspevkom aspoň o nejaké zlepšenie alebo zamyslenie užívateľov nad svojím fotografiami, ale z príspevkov tu vidím že je to zbytočné a ľudia tu sa viac chcu hrať na to "friends" ako reálne niečo zlepšiť...
Fakt: budem rád keď niekedy do nejakej diskusie prispeješ aj nejakou tvorivou myšlienkou nie len bezduchou snahou ostatných zhadzovať...
Fakt: budem rád keď niekedy do nejakej diskusie prispeješ aj nejakou tvorivou myšlienkou nie len bezduchou snahou ostatných zhadzovať...
Sony a7III + sony 55/1,8 + sony 28/2,0 + sony 16-35/4 + irix15/2,4
Ano,friends je to hlavní. S foťákem na krku. Jinak by to nebylo fórum Pentax -friends,ale kurz fotografování,známkovaný a hodnocený lektorem. Kdo je tady ten lektor?? Ty ?
A Fakt nikoho neshazuje,jen tě citoval a položil otázku.......
A Fakt nikoho neshazuje,jen tě citoval a položil otázku.......
Pentax K-5lls, Pentax 16-45/4, Pentax 35/2.8 Limited, Pentax F 50/1.7, Tamron 70-200/2.8
Promiň, prosím. To je profesionální deformace.
Pokud slyším nepravdu, položím otázku.
Jinak mne tvá reakce překvapuje. Měl jsem pocit, že nechceš chválit, ale diskutovat.
Ohledně konstruktivní diskuse, rozjel jsem zde několik threadu, které mají pozitivní náboj.
Naposledy "Co posloucháte během editace" Diskuse běží a třeba mě obohatila o novou muziku a o poznání, že i ostatní kamarádi zde, poslouchají krásné věci.
Ty jsi rozjel negaci, kde nechceš, aby se chválilo, a pak se divíš, že nejsi chválen.
Netvrdím, že rozumím všemu, ale rád diskutuji.
Vítám diskusi typu: slyšel jsem váš postoj, pane kolego, a nyní vám předložím svůj. Sám posuďte.
Nejsem dostatečně nakloněný (rozuměj submisivní) diskusi typu: fotíte somariny, kdo nesouhlasí je hloupý, agresivní, nekonstruktivní ... atd.
Nezaujímám postoj, nedělám závěr a jsem prost negativních pocitů vůči tobě. Prostě v rámci diskusního fóra diskutuji.
Pokud slyším nepravdu, položím otázku.
Jinak mne tvá reakce překvapuje. Měl jsem pocit, že nechceš chválit, ale diskutovat.
Ohledně konstruktivní diskuse, rozjel jsem zde několik threadu, které mají pozitivní náboj.
Naposledy "Co posloucháte během editace" Diskuse běží a třeba mě obohatila o novou muziku a o poznání, že i ostatní kamarádi zde, poslouchají krásné věci.
Ty jsi rozjel negaci, kde nechceš, aby se chválilo, a pak se divíš, že nejsi chválen.
Netvrdím, že rozumím všemu, ale rád diskutuji.
Vítám diskusi typu: slyšel jsem váš postoj, pane kolego, a nyní vám předložím svůj. Sám posuďte.
Nejsem dostatečně nakloněný (rozuměj submisivní) diskusi typu: fotíte somariny, kdo nesouhlasí je hloupý, agresivní, nekonstruktivní ... atd.
Nezaujímám postoj, nedělám závěr a jsem prost negativních pocitů vůči tobě. Prostě v rámci diskusního fóra diskutuji.
Naposledy upravil(a) fakt dne 31 led 2019, 15:12, celkem upraveno 1 x.
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
fakt:
než jsem sesmolil příspěvek, tak tvoje vyjádření jej učinilo obsolentním. Tak jen jednoduše souhlasím s Jindrasem a s tebou.
než jsem sesmolil příspěvek, tak tvoje vyjádření jej učinilo obsolentním. Tak jen jednoduše souhlasím s Jindrasem a s tebou.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
fakt: nepravdu ? a ty prosím ťa z kade možeš vedieť že je to klamstvo ?!
→ to že mi neveríš je tvoj osobný názor a obviňovať niekoho z klamstva je už trochu moc nie, ja to pri tovjich príspevkoch tiež nerobím.
ja som ton posledný čo tu potrebuje byť niekým chválený alebo byť tľapkaný po pleci, za tento príspevok už vôbec nie, ak máš iný pocit neberiem ti ho...
Táto diskusia nikam nevedie, nie je to prvý krát čo tu stretávam s neochotou zlepšiť sa a skúsiť sa zamyslieť nad niečím novým.
→ to že mi neveríš je tvoj osobný názor a obviňovať niekoho z klamstva je už trochu moc nie, ja to pri tovjich príspevkoch tiež nerobím.
ja som ton posledný čo tu potrebuje byť niekým chválený alebo byť tľapkaný po pleci, za tento príspevok už vôbec nie, ak máš iný pocit neberiem ti ho...
Táto diskusia nikam nevedie, nie je to prvý krát čo tu stretávam s neochotou zlepšiť sa a skúsiť sa zamyslieť nad niečím novým.
Sony a7III + sony 55/1,8 + sony 28/2,0 + sony 16-35/4 + irix15/2,4
Já ti nebráním zlepšit se.
A budu první, kdo tě za to pochválí přesto, že to nemáš rád.
Ale proč svůj vnitřní nepokoj nutíš ostatním?
A budu první, kdo tě za to pochválí přesto, že to nemáš rád.
Ale proč svůj vnitřní nepokoj nutíš ostatním?
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
Přijde mi, že čím dál víc diskuzí tady končí totálně v kopru. Nemyslím si že by portvis chtěl někoho napadat a ničit tu přátelskou atmosféru. Místo zamyšlení se, jestli by s přístupem ke galerii nemohl každý z nás něco udělat, nebo zda je vůbec potřeba s tím něco dělat je tady portvis ubit čepicema jako výtržník...
"Padám, padám, tento boj jsem prohrála, odcházím čestně. Miluji tuto zem, miluji tento lid, budujte mu blahobyt. Odcházím bez nenávisti k vám" M.H.
A co jako by jsi chtěl s galerií dělat? Nějakou schvalovací proceduru? A proč? Jsme komunita obyčejných amatérů,které baví fotit. Alfa-omega stránek. Jak už jsem psal, co se mi nelíbí,nekomentuju. Co ano,napíšu,že se mi líbí. Kdo by měl určovat "kvalitu fotograafií" ? Ty ? Co bys tedy chtěl dělat? Jsou tu krajináři,Fakt fotí skvěle sport, Maik má parádní psy,Ríša makra a vážky, Mazec je na krajiny,já se snažím o street,-jen kdo mě teď napadl,Slávek parádní astro,.......atd,atd. Co je tedy správné pro galerii? Co by rozhodovalo? TK ? Nebo náhled někoho,co a jak má být? jak se dá srovnat krásná krajina s fotkou lidí v hospodě? A pro oba-jak pro krajináře ,tak pro toho,kdo fotí hospodu-má fotka smysl. Jenže krajinář nemusí mít rád fotky z ulice a naopak. Pro každého je jeho fotka parádní a druhému se nemusí líbit vůbec. Ty a Portvis chcete zlepšovat.Takže jak ?????? Nebo si myslíte,že jen ty vaše fotky jsou to pravé a ostatní by se měli přizpůsobit? A když ne,tak jak je to myšleno? Focení je přece štěstí na moment,na okamžik,na světlo,na situaci,...-i když zase nemám pravdu,protože někomu se líbí nainscenované,připravené a naaranžované fotky- takže co je ,podle (Tebe) ,vás,správné???????
Já se bojím, že už jsem v podstatě všechno na co se ptáš napsal a že se moc nepochopíme. Nemyslím si, že by tu někdo chtěl něco z toho, co píšeš a co se ti nelíbí, tzn. zakazování, omezování, porovnávání a nevím co ještě. Nebral bych toto téma tak moc destruktivně.
Vlákno má v podtitulu "na zamyslenie", já když se zamyslím nad galerií, tak se shodnu s portvisem, že mně vkládání fotek do galerie nic moc nedává. Když se zamyslím co pro dobrou galerii dělám já, tak mě napadne, že nic moc - nekomentuju, nevkládám fotky... kdyby se tak choval každý, tak na tom galerie bude ještě hůř. Proto si dávám předsevzetí, že se budu snažit psát nějaké smysluplné komentáře, které třeba někomu něco dají a zároveň, že budu vkládat víc fotek. Snad se mi to podaří... Když se takhle zamyslí víc lidí, třeba se galerie někam posune.
Co se týká "technických" opatření, tak se můžem pobavit, jestli někde nezobrazovat výběr nejlépe hodnocených fotek za nějaké období, dokázal bych si představit i nějaké ambasadory pro jednotlivé kategorie, kteří nějakou hvězdou označí fotky, které je zaujali, nebo fotky ze své kategorie budou víc komentovat, jejich komentáře se budou někde zobrazovat... to už jsou jen takové nápady, které třeba můžou pomoct, ale samy od sebe v podstatě nic nezlepší.
Myslím si, že i mazec založením vlákna na krajinný detail, chtěl trochu rozvířit debatu nad fotkama. Jak se mu to podařilo, ať posoudí každý sám. Pro mě je to takhle ve vláknu docela chaos, takže já bych spíš ocenil debatu přímo pod fotkou v galerii. Někdo to může vidět jinak.
Vlákno má v podtitulu "na zamyslenie", já když se zamyslím nad galerií, tak se shodnu s portvisem, že mně vkládání fotek do galerie nic moc nedává. Když se zamyslím co pro dobrou galerii dělám já, tak mě napadne, že nic moc - nekomentuju, nevkládám fotky... kdyby se tak choval každý, tak na tom galerie bude ještě hůř. Proto si dávám předsevzetí, že se budu snažit psát nějaké smysluplné komentáře, které třeba někomu něco dají a zároveň, že budu vkládat víc fotek. Snad se mi to podaří... Když se takhle zamyslí víc lidí, třeba se galerie někam posune.
Co se týká "technických" opatření, tak se můžem pobavit, jestli někde nezobrazovat výběr nejlépe hodnocených fotek za nějaké období, dokázal bych si představit i nějaké ambasadory pro jednotlivé kategorie, kteří nějakou hvězdou označí fotky, které je zaujali, nebo fotky ze své kategorie budou víc komentovat, jejich komentáře se budou někde zobrazovat... to už jsou jen takové nápady, které třeba můžou pomoct, ale samy od sebe v podstatě nic nezlepší.
Myslím si, že i mazec založením vlákna na krajinný detail, chtěl trochu rozvířit debatu nad fotkama. Jak se mu to podařilo, ať posoudí každý sám. Pro mě je to takhle ve vláknu docela chaos, takže já bych spíš ocenil debatu přímo pod fotkou v galerii. Někdo to může vidět jinak.
"Padám, padám, tento boj jsem prohrála, odcházím čestně. Miluji tuto zem, miluji tento lid, budujte mu blahobyt. Odcházím bez nenávisti k vám" M.H.
-
- Významný člen
Ja som sa zamyslel a ... idem svoje fotky zakopať,aby ich nikto nenašiel ...
P.S. Myslím ale, že nasmerovanie autora v galerii vhodným komentárom je to to pravé- no treba rozlišovať nad objektívnosťou a aroganciou. Arogancia totižto vládne svetu a nič neprinesie...
P.S. Myslím ale, že nasmerovanie autora v galerii vhodným komentárom je to to pravé- no treba rozlišovať nad objektívnosťou a aroganciou. Arogancia totižto vládne svetu a nič neprinesie...
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc da 15/4.0 ltd, smc da 21/3,2 ltd, smc da 40/2,8 ltd, smc da 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8
Souhlasím s maZecem, protože to jak to tady vypadá, to je právě to, co se mi líbí. Ta komunita, to vše okolo. Že si tu nikdo nehraje, že je něco víc než ostatní. Člověk sem může zajít pro radu nebo si jen tak počíst a zase spokojeně jít pryč.