Licencie si moc vyberať nemôžeš. Na Dreamstime po tom ako uploadneš fotky máš nasledovné možnosti. Vypísať fotku ako:
Royalty Free – komerčné použitie, reklama atd.
Editorial – nekomerčné použitie, napr. v novinách
Potom:
Primárne si cenu sám stanoviť nemôžeš ale môžeš si vybrať v akých dodatočných licenciách svoju fotku ponúkneš. A síce:
Web Usage (W-EL)
Print Usage (P-EL)
Sell the rights (SR-EL) – pri tejto poslednej si môžeš cenu vybrať sám. Ak si niekto kúpi túto licenciu znamená to že tú fotku “kúpi kompletne“ – nikto iný ju už nebude mať, a ani ju nesmieš už nikam dávať a ak niekde je musíš ju zmazať. Za túto licenciu bežne ľudia pýtajú aj 4-miestne sumy v $. Ale pokiaľ mi pamäť siaha myslím že som počul iba o jednej Češke čo sa jej takúto licenciu podarilo predať. – Šanca je veľmi nízka.
Inak štandardné ceny sa v priebehu času ešte zvyšujú v závislosti od počtu stiahnutí. Po určitom počte stiahnutí sa ti ceny na Dreamstime zdvojnásobujú oproti pôvodnej cene.
Napríklad táto moja fotografia má aj v tej najmenšej licencii cenu už 3 kredity($) Klik - ukážka
vďaka tomu že bola stiahnutá viac ako 5 krát tak je už v leveli 2.
Okrem toho fotografia sa môže predať aj v iných ako štandardných licenciách Extended licenses. Tam sú ceny od 25 do 50. Takéto licencie sa síce nepredávajú až tak často ale stáva sa. Práve dnes sa mi po čase zhodou okolností podarila takáto licencia Extended RF License na Fotolia, na tejto úplne obyčajnej fotke hojdačky

To all:
Podľa mňa sa to oplatí aspoň skúsiť. Jasné, ak nebudete fotiť žiadané námety, žiadne veľké zárobky nečakajte. Ale zase si myslím že nieje na zahodenie keď vám občas príde na účet viac ako 50$ (minimum na Fotolia), 100$ (minimum na Dreamstime). Ono sa to zdá, ale netrvá až tak dlho aby sa toto minimum nazbieralo. Ak sa práve nenazbiera v jednej FB nazbiera sa v druhej (ak posielate do viacerých) a ak nie v druhej tak v tretej, atď.
Ale, inak ako som už vravel, ja to beriem tak športovo. Mňa to v podstate baví

Ja sám som si našiel fotky, napr. na portáli čo propaguje Slovensko, v online novinách všeliakych, v knihe na Amazone (tam skončil ten holub čo som tu dal link) som to našiel cez google v tých náhľadoch kníh uvedené meno a agentúra na zadnej strane v zozname použitých foto, stalo sa mi viackrát že rôzne firmy mi napísali že fotku použijú ako obal produktu (licencia 50) – napr. na nejaké vrece z rašelinou