Prvy fotak som dostal ako 6-7 rocny - maly ciery plastak s plastovou cockou, s nim som si fotil svoje vytvory z MERKUR a CHEVA a modely lietadiel, co som lepil a skladal. Potom som zacal laskovat s otcovou Practicou... Neskor ma to preslo a k aktivnejsiemu foteniu som sa dostal az na vyske, ked som si z "JU ES end EJ" doniesol kompakt od Nikonu. Mal som ho skoro vsade so sebou a robil som vacsinou dokumentacne foto (aj partyfoto). Neskor som mal v ruke Nikon D70 a tam padlo rozhodnutie, ze s kompaktom sa uz fotit neda - nejak som zabudol ako presne funguje stvorprstova technika fotenia kompaktom...
Dva roky odolavala moja financna situacia kupe DSLR az to puklo v decembri 2006 - K100D s moznostou zadlzenia sa na 3 mesiace...

Zacal som sa venovat reportaznemu foteniu, prisli prve pozvanky na akcie. Ked sme zalozili minulu jesen studentske noviny, boli aj casy, ked som v noci vstaval kazde 3 hodiny aby som vymenil baterky v nabijacke...

No a vcera ma prekvapil kolega z redakcie, ze nam prisiel grant a mam mu pripravit moju K100D +18-55 a mam sa popozerat po nejakej rozumnej cene K20D... Prve pozeranie som mu poslal za 130tis SKK, ale hned ma schladil tym, ze tam tu jednotku z predku sumy vyhodil...

A preco pentax? Kym ostatni priaznivci inych znaciek onanuju nad technikou, pentaxaci fotia...
Inac prisiel som na zaujimave zistenie... Tyka sa, samozrejme, fotenia a bab...
Ale to niekedy inokedy... Letim fotit beachvolleyball zeny...