Jo, to by mě zajímalo taky. Asi nějaké dotační fondy na studium, sponzory takové "výlety" asi moc nezajímají..cunesk8 píše:Kazdy at si robi co chce.Jen by me jeste zajimalo, kaj na to lidi, studenti atd. berou prachy.
Stránky fotografů stojící za shlédnutí...
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
To ze fotis na nejakem "Proflaklem miste"... jo, ale soucast umeni je taky se tam vubec dostat. Prece jen to neni, jako si koupit listek do zoo. Jasne, kazdy neni Kamarad, nebo Sudek, ale precejenom dokaze do tech fotek dostat tu exotiku, ktera to dela pro mne zajimavejsi, nez je 90% fotek v internetovych galeriich.Mysli si, ze kdyz byli na jeakem proflaklem miste, vyjde jim pocasi a vyfoti to technicky perfektne ze stejneho mista jako predchozich xx fotografu tak sou neco... ... Jen by me jeste zajimalo, kaj na to lidi, studenti atd. berou prachy.
Podle mne kazdy trochu schopny student VS v nejakem vetsim meste ma moznost si zarobit penize. Mozna vic zalezi na prioritach, za co to utraci. Nemyslim, ze takovi lidi chodi vecer po klubech.
-
- Významný člen
zabíjačka
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci
, fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited

-
- V.I.P člen
...asi neexistuje humání způsob zabíjení "krmných zvířat"... je to síla.. u některých fotek jsem ale už měl pocit, že si i fotograf řekl, jak by to mělo být... nevím...
...no jo, vesnická zabíjačka je v podstatě taky masakr.. a tohl jsou fabriky na maso pro města.. ne pro rodinu a příbuzenstvo....
...no jo, vesnická zabíjačka je v podstatě taky masakr.. a tohl jsou fabriky na maso pro města.. ne pro rodinu a příbuzenstvo....
Pentax
-
- Významný člen
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle bych si opravdu na zeď nedal, ale jinak je to nafocené dost dobře
"Budiž světlo pochváleno"
Pentax K7, Pentax ist DS, Pentax MG + obj. Pentax 16-45/4, Pentax 35/2,4 DAL, 18-55/3,5-5,6 DAL, M 1,7/50, M 3,5/135, FA 80-320/4,5-5,6, Flexaret V, Metz 40MZ2
http://zdenekz.webgarden.cz/
Pentax K7, Pentax ist DS, Pentax MG + obj. Pentax 16-45/4, Pentax 35/2,4 DAL, 18-55/3,5-5,6 DAL, M 1,7/50, M 3,5/135, FA 80-320/4,5-5,6, Flexaret V, Metz 40MZ2
http://zdenekz.webgarden.cz/
-
- Významný člen
tak to ukameňovanie ma zarazilo, to bolo dosť drsné. to si gratulujem, že som sa narodil tuJeff píše:naprostej souhlas, mimochodem ve srovnání např. s tím ukamenováním je to pořád docela selanka
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci
, fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited

-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Odpověď
Náhodou jsem si všiml, že sem někdo dal odkaz na ty Himaláje + se to tu nějak probíralo,tak se na některé věci pokusím odpovědět:
- originalita, kvalita atd.: já jsem nikde netvrdil, že to jsou nejlepší fotky, že jsou originální a že takové nikde jinde nejsou; prostě prezentuji to, co nafotím, pokud o to je zájem. Mám pár fotek, o kterých si myslím, že jsou hodně dobré a snad i orginální (z Himalájí jedna...), o zbytku nemám iluze, že by to bylo něco výjimečného - ale cestovatelský průměr (a v rámci toho, co leckde v ČR tisknou i lehký nadprůměr to je)
- peníze: když člověk jezdí bez cestovky, náklady jsou rázem nižší; stejně tak nekupovat letenku přímo z Prahy, ale pohledat různé letiště, varianty datumů ušetří; na místě bydlet a jíst co nejlevněji, když pivo stojí v přepočtu 80,- tak si ho holt dám za měsíc jednou atd.; díky tomu, že fotím a píšu aspoň na úrovni českých časopisů, relativně dost peněz se mi vrátí z fotek a článků (třeba u dvouapůlměsíční jižní Ameriky to byla skoro polovina); občas si někdo koupí něco na zeď; a samozřejmě je to otázka priorit - nevadí mi, že mám 5 roků starý mobil, nemusím být každý druhý den v hospodě, při studiu pracuju a brigádničím, dostávám nějaké prospěchové stipendia a bonusy za reprezentaci univerzity atd., takže našetřit 25 tis. ročně na cestu není problém. Tož tak
- originalita, kvalita atd.: já jsem nikde netvrdil, že to jsou nejlepší fotky, že jsou originální a že takové nikde jinde nejsou; prostě prezentuji to, co nafotím, pokud o to je zájem. Mám pár fotek, o kterých si myslím, že jsou hodně dobré a snad i orginální (z Himalájí jedna...), o zbytku nemám iluze, že by to bylo něco výjimečného - ale cestovatelský průměr (a v rámci toho, co leckde v ČR tisknou i lehký nadprůměr to je)
- peníze: když člověk jezdí bez cestovky, náklady jsou rázem nižší; stejně tak nekupovat letenku přímo z Prahy, ale pohledat různé letiště, varianty datumů ušetří; na místě bydlet a jíst co nejlevněji, když pivo stojí v přepočtu 80,- tak si ho holt dám za měsíc jednou atd.; díky tomu, že fotím a píšu aspoň na úrovni českých časopisů, relativně dost peněz se mi vrátí z fotek a článků (třeba u dvouapůlměsíční jižní Ameriky to byla skoro polovina); občas si někdo koupí něco na zeď; a samozřejmě je to otázka priorit - nevadí mi, že mám 5 roků starý mobil, nemusím být každý druhý den v hospodě, při studiu pracuju a brigádničím, dostávám nějaké prospěchové stipendia a bonusy za reprezentaci univerzity atd., takže našetřit 25 tis. ročně na cestu není problém. Tož tak

-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odpověď
Tak nějak jsem si to myslel, ale vzhledem k mému trochu bohémskému životu (šetřím jen když něco opravdu potřebuji nebo hodně chci) jsem si to nedovedl úplně představit. Pro mě si borec, vzhledem k tomu, co všechno zvládáš. Člověk lehce něco odsoudí, když neví, co za tím je. Znám to třeba ze sportu. Sám jsem třeba ožulil auto a výlety do ciziny, abych měl na foťák a vybavení (poslední rok a půl jde tak 90% mých příjmů na fotografování). Člověk musí vědět, co chce a taky být trochu maniak.janmiklin píše:...
Jsi jeden z mých hrdinů

Ja tyto cesty i fotky z nich taky obdivuji. Kor jako student. Ja bohuzel pri studiu jeste nefotil a ted uz bohuzel na mesicni vylety nemam moc cas.
Clovek ma nejake zavazky ...
Co se tyce fotek. Dost "profiku" to dela tak, kdyz nekam jede na kratkou dobu a ma privest dobre fotky, tak si na miste nakoupi pohlednice a jezdi na ty mista....
Jedna vec je byt na spravnem miste a druha vec je to dobre vyfotit. Zachytit atmosferu mista neni vubec jednoduche...
Me se tvoje fotky libi...
Clovek ma nejake zavazky ...
Co se tyce fotek. Dost "profiku" to dela tak, kdyz nekam jede na kratkou dobu a ma privest dobre fotky, tak si na miste nakoupi pohlednice a jezdi na ty mista....
Jedna vec je byt na spravnem miste a druha vec je to dobre vyfotit. Zachytit atmosferu mista neni vubec jednoduche...
Me se tvoje fotky libi...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
predem diky za ty chvaly 
co se pohledu tyce - ten trik znam,ale su k nemu celkem rozpacity: na jednu stranu to cloveku pomuze v tom, kam (pripadne kdy jit), na druhou stranu si myslim, ze nikdy nedostane z hlavy to co videl a podvedome ho to laka ke kopirovani, coz nechcu delat. Je jasne, ze na nejakem konkretnim sedle, kopci 90% zkusenych fotogtrafu napadne treba stejna kompozice, protoze takove veci jako je vyrazny sutr, praporky atd. ma kazdy v oku. O to cenejsi je tech 10%, kteri tam vymysli neco jineho origninalniho

co se pohledu tyce - ten trik znam,ale su k nemu celkem rozpacity: na jednu stranu to cloveku pomuze v tom, kam (pripadne kdy jit), na druhou stranu si myslim, ze nikdy nedostane z hlavy to co videl a podvedome ho to laka ke kopirovani, coz nechcu delat. Je jasne, ze na nejakem konkretnim sedle, kopci 90% zkusenych fotogtrafu napadne treba stejna kompozice, protoze takove veci jako je vyrazny sutr, praporky atd. ma kazdy v oku. O to cenejsi je tech 10%, kteri tam vymysli neco jineho origninalniho

predem diky za ty chvaly 
[/quote]
Málo lidí se dokáže dívát na svět hledáčkem fotáku tak, že je to originální a osobitý, je to asi normální těch nejlepších je jenom pár a nic to nezmění technologie, které tak přiblížily focení běžnému konzumentovi možná se akorát více rozevírají nůžky...není to o technice, ale o tom co je skutečně v tobě, bohužel spousty snímků ukazují, že nic

Málo lidí se dokáže dívát na svět hledáčkem fotáku tak, že je to originální a osobitý, je to asi normální těch nejlepších je jenom pár a nic to nezmění technologie, které tak přiblížily focení běžnému konzumentovi možná se akorát více rozevírají nůžky...není to o technice, ale o tom co je skutečně v tobě, bohužel spousty snímků ukazují, že nic
howg!!Jeff píše:Málo lidí se dokáže dívát na svět hledáčkem fotáku tak, že je to originální a osobitý, je to asi normální těch nejlepších je jenom pár a nic to nezmění technologie, které tak přiblížily focení běžnému konzumentovi možná se akorát více rozevírají nůžky...není to o technice, ale o tom co je skutečně v tobě, bohužel spousty snímků ukazují, že nic
Pentax