pri zmene polohy, zvyslo - vodorovne sa nieco v nom pohybuje

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

bazin
Nový uživatel
Nový uživatel

pri zmene polohy, zvyslo - vodorovne sa nieco v nom pohybuje

Příspěvek od bazin » 21 pro 2006, 13:47

Ked menim polohu tela , zvislo - vodorovne, tak sa v nom nieco pohybuje je to doprevadzane narazajucim zvukom. Nezavisi to odtoho ci je pripojeny objektiv ,alebo ci je zapnute /vypnute shake reduktion. Je to moja prva zrkadlovka (predtym Olympus 2100UZ), tak neviem ci je to sposobne funkciou zrkadielka, alebo to je vada. Vyskusal by to niekto ci je to bezne a pohol by mi ? Inak foti dobre. Hadam ak by tam nieco vadne lietalo zo strany na stranu, tak by sa to na fotkach prejavilo. Dik.
Bazin.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

OuvejAchich
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od OuvejAchich » 21 pro 2006, 14:34

Muj foťák tyhle zvuky nevydává. Mírně se pohybují pouze baterie, ale nehlučně. Sundej objektiv, zapni čištění senzoru (aby se otevřelo zrcadlo a závěrka) a pokus se to "vyklepat" z fotoaparátu ven, třeba je to jen nějakej bordel.

Mike-K
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike-K » 21 pro 2006, 15:40

Nemá tenhle foťák čidlo polohy? Já mám DSko, tam to není tak jen hádám...

bazin
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od bazin » 21 pro 2006, 17:38

ono to skor pripada akokeby sa hybala cela konstrukcia v plastovom obale, ale po odmontovano objektivu som ziadny pohyb nevidel, ale citil a pocul.
Snimac polohy fotak nema, fotky su neotocene.
Bazin

peter_01
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

AS!

Příspěvek od peter_01 » 21 pro 2006, 17:41

Ahoj,
taky mne to po zprovoznění K100 nervovalo,navíc v kamarádově DL se nic nehne.Jenoznačně mi to vysvětlili u Škody,druhý foťák vytažený z regálu zněl stejně.Odkaz na video ukazující jak čip sleduje naklánění rukou,tem pohyb je velký.
http://pixinfo.com/img/Pentax/K100D/a/CCD_shift.mpg

bazin
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od bazin » 21 pro 2006, 19:58

v cistiacom rezime som vyklopil zrkadlo, nic nevypadlo ale vsimol som si ze to klopkanie-buchotanie cohosi sa pohybujuceho je o dost mensie skoro nebadatelne, vypnutie-zapnutie SH na to nemal vplyv.Pohyb niakych casti co by sposobili buchotanie som nezbadal.Tak neviem reklamovat ?Alebo dufat teda ze to klopkanie cohosi sposobuje satabilizator. Na starom Olympuse 2100 tiez giroskop piskal v jednej polohe a to na viacerych kusoch.

Video som si pozrel , ale v tom cistiacom rezime sa chip nehybal ako na videu, asi to musi byt ich specialny rezim.

Bazin

kivo
Nový uživatel
Nový uživatel

k100d

Příspěvek od kivo » 21 pro 2006, 21:32

Při překlápění to má nezdravý zvuk, to mohu potvrdit, zkoušel jsem to na dvouch k100, už jsem si zvyk.......asi to nemá vliv na kvalitu fotek, alespoň těch mojich :wink:

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

zvuky

Příspěvek od jir_ist » 22 pro 2006, 00:07

Tyto zvuky jsou naopak signálem, že všechno funguje !!!!
Shake Reduction, vlastně celý senzor CCD je na magnetech a musí mít nějakou vůli pohybu, když je kamera vypnutá (magnety nedrží) pohybuje se tedy v rozsahu této vůle.....
Na mé K10D se tyhle zvuky ozývají, a cítím slabý pohyb "vnitřností" pochopitelně také.....
Takže buď rád, komu se neozývají, ten má asi problém.....
jir_ist

Sydneycan
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

prapodivy

Příspěvek od Sydneycan » 22 pro 2006, 12:21

ahojte...
tak som si to testol lebo som si to nikdy nevsimol na mojej K10D a musim povedat ze u mna nie je pocut abs nic (!). Tak som testol jednoducho na ziarovke v tmavej miestnosti so shake a bez shade reduction a rozdiel je teda markantny..takze vyzera ze to funguje..
uf to sem se lekl :)
- Sydneycan

OuvejAchich
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od OuvejAchich » 22 pro 2006, 15:54

Já taky nic neslyším, pohyb uvnitř fotoaparátu registruji pouze hmatem. Myslel jsem proto, že je pohyb způsobený bateriemi, protože se pocitově jedná o pohyb větší masy. SR mi funguje na 100%.

bazin
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od bazin » 22 pro 2006, 16:17

cav OuvejAchich.
a ked vyberies baterky stale to citis?

Inak ked som fotil s casom 1.5sek tak s SR to bolo obcas lepsie. A s SR pri takychto casoch je zretelne pocut ze sa nieco vo vnutry toci.

Bazin

OuvejAchich
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od OuvejAchich » 22 pro 2006, 19:22

Bez baterek o něco méně, ale je to cítit také. Povšiml jsem si toho pořádně až teď. Celou dobu jsem to přičítal na vrub pouze baterkám. Ten hluk při delších časech je normální, netuším však, co ho způsobuje.

bazin
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od bazin » 22 pro 2006, 21:34

je este zaujimave ze ten pohyb vo vnutry je v mojom pripade pocut ked je fotak zapnuty aj vypnuty, vo vypnutom stave by to hadam malo byt zaaretovane,nie?. Predpokladam ze v cistiacom rezime CCD to je niako zaaretovane kedze ako som pisal ten zvuk-pohyb je podstatne mensi, alebo to sposobuje cosi okolo zrkadialka, kedze pri cisteni je pevne zdvyhnute?

Bazin

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

podrobnější vysvětlení

Příspěvek od jir_ist » 23 pro 2006, 04:11

Doporučuji nejdřív se podívat na dpreview.com, kde je v review ke kameře vyobrazena celá ta kovová ploška s CCD a otvory pro vůli v krajích...
Bylo by mrháním energie baterií (tam se každý snažit šetřit), kdyby magnety SR odebíraly energii po celou dobu zapnutí kamery. Jsem přesvědčen, že magnety, případně SR, začínají být funkční teprve momentem "přípravy" ke snímku, tedy momentem kdy zmáčknete spoušť do půlky a kamera zaostřuje, měří atd, stabilizuje se CCD a případně kompenzuje pohyb (pokud je SR zapnutý)...... do tohoto momentu není třeba aby CCD bylo stabilizováno.... To mi říká logika celé věci, i když jsem tu kameru nenavrhoval.....
Rozumím zmíněné "čištění senzoru" na K100D, tam jistě není proč by CCD měl být stabilizován_aretován..... na K10D při funkci čištění se kamera (ta kovová ploška s CCD) zatřese několikrát tak, že vám kamera málem vypadne z ruky, a je to dobře.... :-) :-)
jir_ist

kivo
Nový uživatel
Nový uživatel

klapklap

Příspěvek od kivo » 24 pro 2006, 00:23

Přeji všem šťastné a veselé vánoce, ...dokud to uvnitř klape, je to OK, u mého foťáku nemá vliv zapnutí, vypnutí, namáčknutí spoustě atd., prostě "klape" a to je dobře, zabalil jsem dárečky, požil láhev Beaujolais a fotil při tom s 2,8cloou a s SR, co víc si mohu přát........ :wink: :P

Odpovědět

Zpět na „Pentax K100/110D a K200D“