pri zmene polohy, zvyslo - vodorovne sa nieco v nom pohybuje
Moderátor: Moderátoři
pri zmene polohy, zvyslo - vodorovne sa nieco v nom pohybuje
Ked menim polohu tela , zvislo - vodorovne, tak sa v nom nieco pohybuje je to doprevadzane narazajucim zvukom. Nezavisi to odtoho ci je pripojeny objektiv ,alebo ci je zapnute /vypnute shake reduktion. Je to moja prva zrkadlovka (predtym Olympus 2100UZ), tak neviem ci je to sposobne funkciou zrkadielka, alebo to je vada. Vyskusal by to niekto ci je to bezne a pohol by mi ? Inak foti dobre. Hadam ak by tam nieco vadne lietalo zo strany na stranu, tak by sa to na fotkach prejavilo. Dik.
Bazin.
Bazin.
-
- Pokročilý uživatel
AS!
Ahoj,
taky mne to po zprovoznění K100 nervovalo,navíc v kamarádově DL se nic nehne.Jenoznačně mi to vysvětlili u Škody,druhý foťák vytažený z regálu zněl stejně.Odkaz na video ukazující jak čip sleduje naklánění rukou,tem pohyb je velký.
http://pixinfo.com/img/Pentax/K100D/a/CCD_shift.mpg
taky mne to po zprovoznění K100 nervovalo,navíc v kamarádově DL se nic nehne.Jenoznačně mi to vysvětlili u Škody,druhý foťák vytažený z regálu zněl stejně.Odkaz na video ukazující jak čip sleduje naklánění rukou,tem pohyb je velký.
http://pixinfo.com/img/Pentax/K100D/a/CCD_shift.mpg
v cistiacom rezime som vyklopil zrkadlo, nic nevypadlo ale vsimol som si ze to klopkanie-buchotanie cohosi sa pohybujuceho je o dost mensie skoro nebadatelne, vypnutie-zapnutie SH na to nemal vplyv.Pohyb niakych casti co by sposobili buchotanie som nezbadal.Tak neviem reklamovat ?Alebo dufat teda ze to klopkanie cohosi sposobuje satabilizator. Na starom Olympuse 2100 tiez giroskop piskal v jednej polohe a to na viacerych kusoch.
Video som si pozrel , ale v tom cistiacom rezime sa chip nehybal ako na videu, asi to musi byt ich specialny rezim.
Bazin
Video som si pozrel , ale v tom cistiacom rezime sa chip nehybal ako na videu, asi to musi byt ich specialny rezim.
Bazin
zvuky
Tyto zvuky jsou naopak signálem, že všechno funguje !!!!
Shake Reduction, vlastně celý senzor CCD je na magnetech a musí mít nějakou vůli pohybu, když je kamera vypnutá (magnety nedrží) pohybuje se tedy v rozsahu této vůle.....
Na mé K10D se tyhle zvuky ozývají, a cítím slabý pohyb "vnitřností" pochopitelně také.....
Takže buď rád, komu se neozývají, ten má asi problém.....
Shake Reduction, vlastně celý senzor CCD je na magnetech a musí mít nějakou vůli pohybu, když je kamera vypnutá (magnety nedrží) pohybuje se tedy v rozsahu této vůle.....
Na mé K10D se tyhle zvuky ozývají, a cítím slabý pohyb "vnitřností" pochopitelně také.....
Takže buď rád, komu se neozývají, ten má asi problém.....
jir_ist
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
prapodivy
ahojte...
tak som si to testol lebo som si to nikdy nevsimol na mojej K10D a musim povedat ze u mna nie je pocut abs nic (!). Tak som testol jednoducho na ziarovke v tmavej miestnosti so shake a bez shade reduction a rozdiel je teda markantny..takze vyzera ze to funguje..
uf to sem se lekl
tak som si to testol lebo som si to nikdy nevsimol na mojej K10D a musim povedat ze u mna nie je pocut abs nic (!). Tak som testol jednoducho na ziarovke v tmavej miestnosti so shake a bez shade reduction a rozdiel je teda markantny..takze vyzera ze to funguje..
uf to sem se lekl

- Sydneycan
-
- Pokročilý uživatel
-
- Pokročilý uživatel
je este zaujimave ze ten pohyb vo vnutry je v mojom pripade pocut ked je fotak zapnuty aj vypnuty, vo vypnutom stave by to hadam malo byt zaaretovane,nie?. Predpokladam ze v cistiacom rezime CCD to je niako zaaretovane kedze ako som pisal ten zvuk-pohyb je podstatne mensi, alebo to sposobuje cosi okolo zrkadialka, kedze pri cisteni je pevne zdvyhnute?
Bazin
Bazin
podrobnější vysvětlení
Doporučuji nejdřív se podívat na dpreview.com, kde je v review ke kameře vyobrazena celá ta kovová ploška s CCD a otvory pro vůli v krajích...
Bylo by mrháním energie baterií (tam se každý snažit šetřit), kdyby magnety SR odebíraly energii po celou dobu zapnutí kamery. Jsem přesvědčen, že magnety, případně SR, začínají být funkční teprve momentem "přípravy" ke snímku, tedy momentem kdy zmáčknete spoušť do půlky a kamera zaostřuje, měří atd, stabilizuje se CCD a případně kompenzuje pohyb (pokud je SR zapnutý)...... do tohoto momentu není třeba aby CCD bylo stabilizováno.... To mi říká logika celé věci, i když jsem tu kameru nenavrhoval.....
Rozumím zmíněné "čištění senzoru" na K100D, tam jistě není proč by CCD měl být stabilizován_aretován..... na K10D při funkci čištění se kamera (ta kovová ploška s CCD) zatřese několikrát tak, že vám kamera málem vypadne z ruky, a je to dobře....

Bylo by mrháním energie baterií (tam se každý snažit šetřit), kdyby magnety SR odebíraly energii po celou dobu zapnutí kamery. Jsem přesvědčen, že magnety, případně SR, začínají být funkční teprve momentem "přípravy" ke snímku, tedy momentem kdy zmáčknete spoušť do půlky a kamera zaostřuje, měří atd, stabilizuje se CCD a případně kompenzuje pohyb (pokud je SR zapnutý)...... do tohoto momentu není třeba aby CCD bylo stabilizováno.... To mi říká logika celé věci, i když jsem tu kameru nenavrhoval.....
Rozumím zmíněné "čištění senzoru" na K100D, tam jistě není proč by CCD měl být stabilizován_aretován..... na K10D při funkci čištění se kamera (ta kovová ploška s CCD) zatřese několikrát tak, že vám kamera málem vypadne z ruky, a je to dobře....

jir_ist
klapklap
Přeji všem šťastné a veselé vánoce, ...dokud to uvnitř klape, je to OK, u mého foťáku nemá vliv zapnutí, vypnutí, namáčknutí spoustě atd., prostě "klape" a to je dobře, zabalil jsem dárečky, požil láhev Beaujolais a fotil při tom s 2,8cloou a s SR, co víc si mohu přát........