Moderátor: Moderátoři
Jelikož jsem tři roky měl *istDS a teď pár týdnů už "jedu" na K20D, mohu potvrdit, pominu-li ovládání a funce, že AF je u dvacítky mnohem rychlejší. Ověřeno to mám sice jen u dvou objektivů ( SMC F 100-300/4.5-5.6 a Tamron 28-75/2.8 ), ale je to znát. Škoda, že jsem to nemohl vyzkoušet na DA 16-45/4, který šel do světa i s DéeSkem, protože současný DA* 16-50/2.8 mi o moc rychlejší nepřipadáMarek25 píše:...technika se za tu dobu dost změnila a tak by nebylo špatný se podělit s ostatními o zkušenosti, názory. Určitě by bylo fajn říct si, s jakými skly se vám dobře ostří - jaké jsou rychlé a přesné. Pokud jste měli možnost stejný sklo zkusit třeba na starších tělech a i K20D, tak jestli jste pocítili rychlejší AF, nebo můžete samozřejmě porovnat i s konkurencí... Tak pište, sdílejte...
Zrovna to spojení Sigmy 70-200 HSM II a K20 mě zajímá - můžeš sem vložit nějakou fotku v plný velikosti za dobrých světelných podmínek a dát k ní malý info? Plus třeba jednu za horších podmínek. Máme totiž stejný sklo a uvažuju buď K20 nebo celý prodat a jít ke konkurenci - potřebuji rychlý AF a na K100 super se to stále celkem šourá... Zkoušels kontinuální ostření na pohybujícím se objektu?Robo píše:Jelikož jsem tři roky měl *istDS a teď pár týdnů už "jedu" na K20D, mohu potvrdit, pominu-li ovládání a funce, že AF je u dvacítky mnohem rychlejší. Ověřeno to mám sice jen u dvou objektivů ( SMC F 100-300/4.5-5.6 a Tamron 28-75/2.8 ), ale je to znát. Škoda, že jsem to nemohl vyzkoušet na DA 16-45/4, který šel do světa i s DéeSkem, protože současný DA* 16-50/2.8 mi o moc rychlejší nepřipadáMarek25 píše:...technika se za tu dobu dost změnila a tak by nebylo špatný se podělit s ostatními o zkušenosti, názory. Určitě by bylo fajn říct si, s jakými skly se vám dobře ostří - jaké jsou rychlé a přesné. Pokud jste měli možnost stejný sklo zkusit třeba na starších tělech a i K20D, tak jestli jste pocítili rychlejší AF, nebo můžete samozřejmě porovnat i s konkurencí... Tak pište, sdílejte......ale zase je přesnější a tišší
Stejně tak je na tom i Sigma 70-200/2.8 II EX, ale navíc mi připadá rychlejší.
![]()
Měl jsem možnost i krátkého srovnání s kámošovou K10D a tady bych si už netroufnul tvrdit, že K20D je rychlejší. Obě těla mi připadala stejně rychlá. Ale to by chtělo vyzkoušet pořádně a za různých světelných podmínek.
Ta Sigma mi přišla těsně před svátky a k pořádnému focení jsem se zatím nedostal. Snad mi už na to konečně vyjde čas a něco nacvakám.Marek25 píše:Zrovna to spojení Sigmy 70-200 HSM II a K20 mě zajímá - můžeš sem vložit nějakou fotku v plný velikosti za dobrých světelných podmínek a dát k ní malý info? Plus třeba jednu za horších podmínek. Máme totiž stejný sklo a uvažuju buď K20 nebo celý prodat a jít ke konkurenci - potřebuji rychlý AF a na K100 super se to stále celkem šourá... Zkoušels kontinuální ostření na pohybujícím se objektu?