Včera jsem se stal hrdým vlastníkem přístroje od Pentaxu a to fotoaparátu K200D. Objednal jsem si ho v setu s objektivy 18-55 II a 50-200.
Zatím mám z fotoaparátu jenom radost, ale přecijenom mám pár otázek.
První se tady už jednou ohledně setového objektivu 18-55 řešila, ale myslím si, že se jednalo o první verzi, takže se zeptám na dvojku: Je normální mírný vakl předního členu + ostřícího prstence? Při naklánění foťáku je cítit klapání v objektivu a ostřící kolečko je docela volné. Jakmile vyšroubuji přední člen na maximální ohnisko, dá se s ním i mírně pohybovat (vyvracet z osy přibližně o milimetry). Je toto u druhé verze tohoto objektivu normální?
Dále se chci zeptat na takovou nepodstatnou věc, ale v mém případě mě hned bouchla do oka - jak máte v těle umístěn zadní display? U mně je oproti rámečku PENTAX mírně nakřivo (levý spodní roh je níž než pravý).
A poslední věc, která se sice řeší v jiném threadu, ale přesto se zkusím zeptat - vybírám akumulátory, hodně jsem slyšel dobrých ohlasů na Sanyo Eneloop, ale podle testů a zkušenosti uživatele právě z jiného threadu o bateriích jsem se rozhodl pro Panasonic Infinium s jejich originální nabíječkou. Nenajde se tady ještě někdo, kdo tyto akumulátory používá a rád se podělí s jejich zkušenostmi?
Tak to by bylo tak na úvod. Jedná se o moji první zrcadlovku, tak jsem ještě trochu jak do vody hozenej, ale to se časem poddá

Díky za přečtení a případné ohlasy, Honza