Image Tone K200D

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
maxs
Nový uživatel
Nový uživatel

Image Tone K200D

Příspěvek od maxs » 25 srp 2008, 17:07

Ahoj,

ako máte nastavený tón obrazu? (tlačidlo Fn a OK, manuál str.144)
Pri štandardnom nastavení "Jasný/Brigt" sa mi zdajú farby príliš saturované.Pri nastavení Natural, je to už zase trochu moc "vyprané".
Nechali ste fabrické nastavenie, alebo máte nejakú osvedčenú kombináciu?

Za odpoveď ďakujem

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

wolflike
Nový uživatel
Nový uživatel

Custom Image

Příspěvek od wolflike » 19 zář 2008, 15:28

Tato tema by si zasluzila ozivenie. Na zahranicnych forach sa daju najst nejake tie skusenosti, tuna je to zatial prekvapujuco mrtve. Sam mam aparat prilis kratko nez aby som vedel povedat ako narabat s touto digi hrackou (custom image) - znalosti skusenejsich by boli vitane.
zatial sa skor priklanam (aj ked viac menej podla toho co som cital) k nastaveniu 'natural' a naslednej uprave kriviek v PC nez saturovane nastavenie 'bright' vo fotaku, ale to je skor taky odhad nez niecim podlozena skusenost

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 19 zář 2008, 15:47

Ono taky dost záleží, co s těmi fotkami zamýšlíš: publikovat na web, odnést do labu k nasvícení "klasickou" cestou, tisknout na inkjet-u...

Např. já mám vyzkoušeno, že to, co vidím na svým monitoru je téměř přesně to, co si přinesu z labu. Před pár dny jsem ale potřeboval pár fotek vytisknout (u táty na inkjet Canonu) a zjistil jsem, že by to chtělo celkem hodně ubrat saturaci a kontrast - fotky vyšly trochu přehnaně barevný a hlavně citelně tvrdší, než jsem chtěl. I když zase ne o tolik, abych to předělával - pro daný účel to stačilo.

Zkrátka si to musíš sám vyzkoušet. Záleží na účelu a tvým oku.

Odpovědět

Zpět na „Pentax K100/110D a K200D“