Přepaly barev u K100D Super
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přepaly barev u K100D Super
Zdravím, prosím o info, jestli někdo z vás má podobný problém s K100 jako já. Jedná se o přepaly barev - většinou u umělýho osvětlení ulic, osvětlení budov, ale problém je i ve dne - např. když fotím v místnosti za denního světla a stěna je v lehce meruňkové barvě, vzejde z toho spíš "červená" - stejný problém jako u umělýho osvětlení. Ať nastavím jakékoli WB, problém nevyřeším. Předem děkuji za pomoc.
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
bude nejlepší, když se nanhodíš nejakou fotku - slovní popis chyby v tomhle pripade asi nestačí...
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
https://www.webovica.sk
https://www.webovica.sk
Tak tady je chyba na strane fotografa. Ten chlapek s nikonem nefotil na automaticke vyvazeni bile, ale manualne si ho zvolil.
Nedavno jsem taky fotil nocni hradcana. Ja K10D a pritelkyne Canon. Hrozne se divila, jak je mozny, ze mam tak pekny barvy. Neni to tajemstvi. Proste to nesmis nechat na automatice.
Nedavno jsem taky fotil nocni hradcana. Ja K10D a pritelkyne Canon. Hrozne se divila, jak je mozny, ze mam tak pekny barvy. Neni to tajemstvi. Proste to nesmis nechat na automatice.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Leda, že by K100D měl WB "Hradčany", jinak to vážně nevyfotím
Jak jsem psal výše, při jakýmkoli nastavení WB tam ty přepaly jsou, když nastavím jiné WB, zmizí přepaly od světel, ale pak je třeba naprosto modrá obloha, což v noci nebývá
K10 nejspíš umí nastavení WB dle kelvinů - tedy přesné nastavení, ne předdefinované, ale K100 není v tomhle tak vyspělá 

-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já se na EXIF díval hned jak jsem tu fotku uviděl, ale když se na něj podíváš i ty a bedlivěji, zjistíš, že ten člověk fotil na ISO 6400 - to, že to "má" šumu jako můj Pentax na ISO 200 je vedlejší, ale nemyslím si, že bych to měl nějak přehnaně nastavený, ostatně: já - 4s, F9, ISO 200, na Nikonu 1/8s, F8, ISO 6400. Hm?
V exifu je i vyvazeni bily. Mel tam zarivku. Zkus taky zarivku.
Jinak co se expozice tyce, tak tu jste meli temer stejnou. Co se ISO tyce, prisel mi ten obrazek z Nikona nejakej rozplizlej, na ISO jsem nekoukal. Takze ISO 6400 - tim se to vysvetluje.
Skoda, ze ted nemas ten SW na RAW. Ja takove barevne extremni sceny fotim dycky jen do rawu, protoze s WB je jednodussi si hrat na pocitaci, nez na miste.
Jinak co se expozice tyce, tak tu jste meli temer stejnou. Co se ISO tyce, prisel mi ten obrazek z Nikona nejakej rozplizlej, na ISO jsem nekoukal. Takze ISO 6400 - tim se to vysvetluje.
Skoda, ze ted nemas ten SW na RAW. Ja takove barevne extremni sceny fotim dycky jen do rawu, protoze s WB je jednodussi si hrat na pocitaci, nez na miste.