Pentax K-m

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 06 led 2009, 01:19

Marek25 píše:
BenaCZ píše:Videl jsem fotky na srazu kde byl jak K20D tak Nikon D300 a nikon na tom urcite nebyl lepe. Rekl bych ze vystupem jsou si rovni (cca) a spis zalezi na fotografovi co umi. Jinak korekce BF a FF ma K20D samozrejme ruzne pro x objektivu a nastavi se automaticky po nasazeni objetivu. Marku 25 nez neco pustis do eteru, tak si to over...
Jak jsem psal výše, K20 jsem nikdy v ruce neměl a nikdy jsem nikde nečetl, že by korerekci BF/FF měla, určitě je dobře, že K20 tuto funkci má a přiznávám, že jsem o tom nevěděl.
A presne takhle vznikaji novinarske kachny ktete matou lidi, neoverena informace udrla spoustu skody

...nemohu si odpustit male rypnuti, N a C jsou castovyuzivany novinari prave pro vetsinu parametru, ktere Te na N300 imponuji, takze bych Te sacoval na to, ze by jsi chtel delat reportazni fotku... Fajn, preji Ti to a drzim pesti... Ale chovej se tedy jako korektni novinar a info si overuj.

A jeste jedna vec. Je trochu potouchle vycitat Ferrari to, ze nepreveze rodinu se psem na vikendovou chalupu... ono k tomu nebylo primo urceno.

Podobne jako Pentax je orientovan spise na rozvaznejsi praci, tvorbu nez na reportaz.
Pentax

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 06 led 2009, 01:22

miak píše:Taky jsem ho zahlédl na dpreview. Nevypadá to zas tak špatně. Osobně se mi bílá barva líbí a i na foťáku to vypadá dobře, ale trochu mě zaráží, že nepřebarvili všechny ovládací prvky do bílé nebo je nenechali všechny černé... působí to na mě takovým rozhádaným dojmem...

Jinak nápad fajn, ale nevím jak by to vypadalo, kdybych si k tomu chtěl pořídit lepší objektiv, který je samozřejmě černý :roll:
Prave proto neni K-m ciste bile a ma par cernych prvku, aby pripadny jiny cerny objektiv nepusobil az tak cizorode...
Pentax

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 06 led 2009, 01:33

Marek25 píše:Namísto toho, aby PX konečně udělal pořádnou DSLR, která by se mohla rovnat třeba Nikonu D300, tak si hraje s barvičkama.
Marketing je svine, ze? Jenze u Px funguje dobre. Dokazal dohodnout spolupraci s Hoya a Samsung. A ted je potreba, aby se dostal do dobrych hospodarskych vysledku a dokazal, ze ma pravo na existenci. Az to dokaze a neco vydela, muze si dovolit delat neco ve stylu D700 ci 5DmkII. Protoze tyto stroje nejsou to, co firmu zivi.

Mozna, ze ito je duvod, proc Pentax/Samsung ted neresi FF, ale chteji dotahnout 645D, protoze by se jim s ni mohlo podarit neco podobneho, co s K10/20D ve sfere ASP-C DSLR. Totiz nabidnout kvalitni, dobre vybaveny stroj za velmi zajimave penize.
Pentax

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 06 led 2009, 04:13

miak píše:Taky jsem ho zahlédl na dpreview. Nevypadá to zas tak špatně. Osobně se mi bílá barva líbí a i na foťáku to vypadá dobře, ale trochu mě zaráží, že nepřebarvili všechny ovládací prvky do bílé nebo je nenechali všechny černé... působí to na mě takovým rozhádaným dojmem...

Jinak nápad fajn, ale nevím jak by to vypadalo, kdybych si k tomu chtěl pořídit lepší objektiv, který je samozřejmě černý :roll:
No muzes koupit FA 31, 43 nebo 77mm - ty se delaji i stribrne:) Takze by ten kontrast nebyl tak dramaticky... Jo a kvalitni jsou urcite taky:)
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 06 led 2009, 04:50

Tak ted vam zase po dlouhe dobe nadzvednu mandle...

Dneska jsem vybiral objektiv mimo jine i podle recenzi na optyczne.pl a musim ac nerad uznat ze sum u pentaxu je o dost vyraznejsi nez pro ekvivalentni citlivosti u Canonu...

konkretne jsem koukal na fotky z pentaxu 77/1,8 a z tamronu 17-50 pro Canon..
Pentax K20D,

TomášFencl
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od TomášFencl » 06 led 2009, 07:21

Jen otázečka: na ty fotky jsi koukal na optyczne.pl nebo jsi měl možnost si je udělat s oběma stroji ve stejný okamžik a za stejných podmínek?
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 06 led 2009, 09:27

TomášFencl píše:Jen otázečka: na ty fotky jsi koukal na optyczne.pl nebo jsi měl možnost si je udělat s oběma stroji ve stejný okamžik a za stejných podmínek?

Mas pravdu ve stredu sumi K20D vice nez jindy a ten Canon se zrovna vratil z dovolene a byl odpocaty takze zas sumel min.... :)))))))

Pri vsi ucte ucte myslim ze tenhle argument je lehce mimo misu. Me staci ze obe fotky na ktere jsem koukal byly focene ve stejnem atelieru (pochopitelne pravdepodobne v jiny cas) a na stejnou hodnotu ISO. Kdybych to nejak meril exaktne s presnosti na procenta tak uznam ze by bylo fer mit stejne podminky. Ale i bez toho jsem schopen videt ze za priblizne stejnych podminek pentax sumi zhruba stejne jako canon s o jeden stupen vysi citlivosti.. Zkracene o 1 EV. Muj nazor nikomu ho nevnucuju....
Pentax K20D,

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 06 led 2009, 12:02

To je zajimavy. Ktery Pentax a ktery Canon to je? Ja jen ze ty systemy pouzivam paralelne a kdyz srovnam K10 a 30D tak je 30D na vyssich citlivostech lepsi, ale to se od CMOS ocekava. Ale na nizsich citlivostech zase dela lepsi fotky K10D

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 09 led 2009, 20:03

poradíte mi ako u K-m nastaviť indikáciu zaostrenia AF/červená kontrolka/.
Mám K-m a v továrenskom nastavení to nebolo. Bez toho hádam ani nie je možné fotiť

jerrymouse
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od jerrymouse » 09 led 2009, 20:44

bobo2 píše:poradíte mi ako u K-m nastaviť indikáciu zaostrenia AF/červená kontrolka/.
Mám K-m a v továrenskom nastavení to nebolo. Bez toho hádam ani nie je možné fotiť
Indikace zaostření u K-m je zelený šestiúhelník v hledáčku a pípnutí. Červená kontrolka vzadu na těle je indikace zápisu na kartu. Vybraný AF bod se bohužel nezvýrazní (to mi na K-m štve asi nejvíc, ale stejně používám středový bod na ostření, takže mě to ani neomezuje).

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 09 led 2009, 22:43

vďaka....

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 30 led 2009, 12:55

RH vyzkousel Km a to prekvapeni!
Libil se mu!

http://ricehigh.blogspot.com/2009/01/my ... tions.html