Moderátor: Moderátoři
A byli vyrobené letos?OuvejAchich píše:Tak jsem se osobně přesvědčil, že kapacita baterií 2500 a výš není žádná výhra. Jak se tu již psalo, samovybíjení je velmi vysoké, navíc sady SANYO 2700mAh, které mám necelý rok, začaly vykazovat značné ztráty výkonu. Přitom nemají za sebou ani desetinu z výrobcem uváděných až pětiset nabíjecích cyklů a jsou nabíjeny pomalu, žádné rychlopropékání. Dle měření i počtu nafocených snímků je pokles o víc jak 33% (jeden článek jsem musel vyřadit úplně, pokles jeho výkonu byl o více jak 60%), oproti jejich o půl roku mladším kolegyním.
Dále jsem zkoušel a měřil mnohem starší a "jetější" články, ovšem s kapacitou nepřesahující 2300mAh. U nich jsem se nesetkal s žádným problémem.
Potvrdil jsem si tím stále častěji slýchaná tvrzení, že kapacita přes 2500mAh u NiMh AA článků je žene za možnosti jejich chemického guláše, samozřejmě na úkor životnosti.
Takže po necelém roce se budu muset poohlédnout po nových bateríích.
Jenom zatím rozmýšlím, jestli koupím ENELOOP, nebo raději vyzkoušené a prověřené SANYO NiMh 2300mAh.
Po čase opět zdravím na vášnivém poli dizkuzí ohledně baterií do našich záznamových krabičekOuvejAchich píše:Tak jsem se osobně přesvědčil, že kapacita baterií 2500 a výš není žádná výhra. Jak se tu již psalo, samovybíjení je velmi vysoké, navíc sady SANYO 2700mAh, které mám necelý rok, začaly vykazovat značné ztráty výkonu. Přitom nemají za sebou ani desetinu z výrobcem uváděných až pětiset nabíjecích cyklů a jsou nabíjeny pomalu, žádné rychlopropékání. Dle měření i počtu nafocených snímků je pokles o víc jak 33% (jeden článek jsem musel vyřadit úplně, pokles jeho výkonu byl o více jak 60%), oproti jejich o půl roku mladším kolegyním.
Dále jsem zkoušel a měřil mnohem starší a "jetější" články, ovšem s kapacitou nepřesahující 2300mAh. U nich jsem se nesetkal s žádným problémem.
Potvrdil jsem si tím stále častěji slýchaná tvrzení, že kapacita přes 2500mAh u NiMh AA článků je žene za možnosti jejich chemického guláše, samozřejmě na úkor životnosti.
Takže po necelém roce se budu muset poohlédnout po nových bateríích.
Jenom zatím rozmýšlím, jestli koupím ENELOOP, nebo raději vyzkoušené a prověřené SANYO NiMh 2300mAh.