Výdrž bateriek
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
mam podobnou zkusenost s uplne novymi SANYO 2700 a GP 2700. Pokud jsou nove nebo dlouho nepouzivane udelejte 2-3 cykly plneho nabiti a vybiti v nejakem zarizeni s vetsi spotrebou, ale nevybijte Ni-MH akumulatory uplne domrtva, napeti by nemelo klesnout pod 1.05V na jeden clanek. Potom budou ve fotaku slapat v pohode. (Ja malem tu K100 reklamoval ze nejak brzo detekuje slabe baterie. Udelala mi na ty nove plne nabite baterky 25 fotek a konec)
Jinak doporucuju si precist tento clanek:
http://www.skyfly.cz/pristroj/baterky02.htm
Jinak doporucuju si precist tento clanek:
http://www.skyfly.cz/pristroj/baterky02.htm
ahoj, tento problem jsem popisoval o par prispevku drive. Bud je mas nove a potrebuji zabeh a nebo uz maji dost, kazdopadne jim asi pada napeti pri zatizeni a to je spatne. ENELOPy uz koupis zabehnute, nicmene kapacita je nizsi, coz je jiste dobry marketingovy tah, urcite se brzy objevi ENELOPy s vetsi kapacitou
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Obávám se, že nemáš tak úplně pravdu. Mám jednu sadu GP (tuším 2400 mAh) a jednu Sanyo (2500 mAh) a samovybíjení je sice jediný, ale celkem velký problém, který s nimi mám. Pokud se fotí intenzivně, tak výdrž je nádherná, ale protože fotím jednou za čas, tak než se k focení dostanu, tak je polovička kapacity v háji. Začínám proto čím dál vážněji uvažovat o CRV3, protože to jsou LiIon. Eneloopy jsou možná výrazně vylepšené, ale pořád jenom NiMH.radar píše:to neni tak uplne pravda, moje obycejne 2700mAh udelaji az 500 fotek a pouzivam je bezproblemu vic jak mesic.... to mozna plati pro nejake hodne stare Ni-Cd aku, moderni akumulatory maji male samovybijeni v porovnani se staryma.... taky jsem se rozhodoval mezi enelopem a 2700 - u me vitezi 2700
všechny zdravím. Jsem čerstvým majitelem K 100 Super. Proč tomu tak je si nechám na někdy jindy. Teď k tématu. Byl jsem rozhodnut koupit Eneloopy za dobrou cenu cca 80 kč ,ale v alfa computru mi nabídli ještě GP a Ansmanny se stejnou technologii . GP byly 2050 mAh a Ansmany jsou 2100 mAh a za cenu 77 kč. Tak je mám. . V Alfě měli Eneloopy nejdražší. A když už dělám reklamu tak foťák jsem si vyhlédl na netu a vyzvedl v AZ- foto májí obchody v Praze Brně a Ostravě a cena 15 290,- s možností splátek. pokud člověk to má kousek tak si ho nechá vyzkoušet a nekupuje zajícce v pytli.
takže dneska jsem poprvé vybil baterky Sanyo Eneloop 2000mah na K100D Super a udělalo to celkem 394 snímků, baterky byly tak jak přišli od výrobce, nenabíjel jsem je (eneloopy jsou už přednabité) , zpočátku jsem foťák spíš zkoumal menu a ne moc fotil, takže až budu pouze fotit a baterky se trochu víc rozhýbou a naberou správnou kapacitu tak bude 400 snímků bez problému. S bleskem moc často nefotím.
Ještě jsem tam zkoušel dát Hama 2000mah co mám z kompaktu a s nimi to odmítalo pracovat, tak je zkusim ještě někde pořádněji vybít a nabít schválně jestli to půjde.
Ještě jsem tam zkoušel dát Hama 2000mah co mám z kompaktu a s nimi to odmítalo pracovat, tak je zkusim ještě někde pořádněji vybít a nabít schválně jestli to půjde.