Změna stránek, opuštění starého systému United Nuke

Odpovědět
Uživatelský avatar
Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Příspěvky: 1371
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Příbram
Kontaktovat uživatele:

Změna stránek, opuštění starého systému United Nuke

Příspěvek od Alf » 09 led 2011, 22:57

Vážení přátelé Pentaxu!
Jak jste si všimli, došlo ke změně na našich stránkách a to změně podstatné. Dřívější systém United Nuke, který byl před čtyř a půl lety výborným systémem, se už velmi dlouho nevyvíjí (cca 3 roky). Mezitím se událo hodně změn na poli html, flash, php a tak starý systém nebyl vyhovující pro zobrazování moderního obsahu, navíc systém nebyl plně doladěn, docházelo k potížím a byli tu velká bezpečnostní rizika.
Systém United Nuke, byl jakousi spojnicí mezi forem a galerií, ale protože nebyl vyvíjen a opravován nemohli být nadále vyvíjené i jeho moduly forum a galerie.
Nyní je systém United Nuke zcela odebrán a proto i do budoucna bez problémů můžeme forum (založené na PHPBB3) a galerii (založenou na coppermine) v případě nových verzí bez obav upgradovat.
Je to krok dopředu i zpátky, protože jsme získali bezpečnější a pružnější systém, nicméně přišli sme o tisíce fotografií.

Registrace - provádí se pouze jedna a to ta v diskuzním fóru. Coppermine galerie vás dokáže poznat a není tak nutné se registrovat, nebo přihlašovat dvakrát.

Stávající účty - Jak jste si všimli přišli jste o avatary, je potřeba si vaše ikonky nahrát znovu.
Také se nepovedlo přenést datum vaší registrace, rozdíl mezi phpbb 2.021 a phpbb3 je rozdíl cca 5 let za tu dobu se vývoj změnil k nepoznání, podařilo se nám zachránit 98% dat, všechny vaše posty, vlákna, soukromé zprávy, hodnosti jsou ale v naprostém pořádku.

Galerie- Je to nejnovější Coppermine galerie, sice jí znáte z předešlých verzí, ale i zde šel za ty roky vývoj dopředu a bude potřeba si na některé věci zvyknout. Doufám, že si je brzy osvojíte. Všechny změny totiž byli k lepšímu.

Sekce Downloads, bazar, soubory, chat a ostatní - Budou! Jen jejich důležitost a priorita není tak vysoká. Nejvyšší prioritu má teď nastavení systému, nalezení a odstranění chyb (pokud se vyskytnou), pomoc uživatelům se zvládnutím nových funkcí a grafické či jazykové úpravy na celém systému.

Budoucnost - Budoucnost neleží na mých bedrech nebo na bedrech Cimrmánka, ale na vás všech. Vím, že jsme vás už několikrát žádali o pomoc, ale málokdy se někdo ozval aby pomohl. Bez vás to nepůjde, jestli se nezapojí aspoň 7 lidí bude naše stránka pořád jen o fóru a galerii.
První tedy co uděláme po zaběhnutí systému je výběrové řízení na moderátory. Každý z nich dostane jednu sekci a bude se o ní starat. V našem fóru je řada postů, týkajících se United Nuke, otázek na staré galerie, staré sekce, taky nevhodně umístěné posty, nebo zastaralá vlákna týkající se stokrát zodpovězených otázek atd. Tyto všechny posty musí být přesunuty do archivu.
Dále se udělá výběrové řízení na dalšího admina, možná na další dva. Podle ohlasu a zkušeností se znalostmi html a podle toho jakou zkušenost s tím či oním uživatelem máme.
Dále se udělá výběrové řízení na redaktory, kteří by měli hledat různé novinky ohledně značek Pentax a Dslr Samsung, další redaktory, kteří budou sledovat vycházení jednotlivých grafických editorů apod.
Musíme vytvořit team a opravdu stačí málo, třebas abyste si jednou za týden , dva sedli, našli třebas všechny manuály k zrcadlovkám a postupně tak obohatíme nejen sebe, ale i ostatní. Vždyť se vás na naše stránky každý den vrací tisíc lidí a uplně všichni znáte nebo umíte něco čím přispět.
Děkujeme vám za pochopení.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

Uživatelský avatar
Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Odpovědět

Zpět na „Novinky“