tie odlesky su ako napisal klingo. rozmyslam nad tou mriezkou. lennyl mozes skusit tu fotku vyvolat v rawtherapee s roznym demosaic nastavenim, ci sa to nezmeni?
Moderátor: Moderátoři
slivo píše:ta mriezka zmizne pri nastaveni match greens na local average (horna cast obrazku)
cport píše:Tahat do toho nejaky "tridni" boj zrcadlovkari vs bezzrcadlovkari a snahu o hledani problemu na dokolalem Fuji systemu, mi prijde uz trosku detinske. Ve svych letech uz to ani nemam zapotrebi. Osobne jsem uz u Fuji malem taky skoncil a mozna tam nakonec skoncim, protoze z bezzrcatek je mi ta znacka proste sympaticka. Kladem je to, ze ma sklo (23/1,4), ktere Pentax nema. Zaroven ale neposkytuje to, co mi Pentax dava a co ocenuji. Tak uvidim.
Ja myslel, ze jsme na technickem a fotografickem foru, tak se budeme bavit o faktech. Ten problem me zaujal uz kdysi, proto me ten zmineny clanek taky zaujal a chtel jsem tedy vedet i nazor ostatnich, popr. reseni, jak se toho zbavit.
... ale jestli chcete, pojdme se tu v tomto vlakne bavit jen pozitivne o svetlych zitrcich a plnenych petiletkach. Pro objektivitu se holt bude chodit jinde.
cport píše:Osobne jsem uz u Fuji malem taky skoncil a mozna tam nakonec skoncim, protoze z bezzrcatek je mi ta znacka proste sympaticka. Kladem je to, ze ma sklo (23/1,4), ktere Pentax nema. Zaroven ale neposkytuje to, co mi Pentax dava a co ocenuji.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník