aku graficku kartu

Moderátor: Moderátoři

Re: aku graficku kartu

Příspěvekod feri2303 » 29 pro 2015, 23:18

Uz chapem ze rozchodit to nebude jednoduche. Modernejsie zakladne dosky maju samostatny radic na SATA disky, skusal si SSD pripojit aj tam? Varim z vody, lebo neviem aku mas dosku, ale matne si pamatam ze niektore mali SATA radic rieseny cez PCIe linky. Ak ich nova VGA potrebuje viac ako ich vie CPU/doska obsluzit, mozno jednoducho odpoji SATA radic a smola.
Este ma napadlo taketo riesenie https://www.alza.sk/axago-pces-30-d2631 ... d=18848747
Aspon vyskusat ci to bude spravna cesta, ked nie, vratit.

Ja mam doma uz tiez polomuzeum. i7 980X na ASUS Rampage III Extreme. Sam by som do toho take ozrutne prachy nedal, ale ked Ti to kamarat ponukne ako jazdenku po dvoch rokoch, no nezober to :-)
Som fanusik nizkej teploty a spotreby a u predchadzajuceho kompu som riesil ci TPD 95 alebo 73W. Nie ze 130 ;-)
K-5II, *ist DS, K-m (infra)
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.
A28/2.8, A50/2, Rikenon XR 50/1.7, Flektogon 20/4, Industar 50/3.5, Helios 58/2
statív Triopo GT-3128X8C + B1, blesk Sigma DG 530 Super
feri2303
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 561

Re: aku graficku kartu

Reklama

Uživatelský avatar
Google
Generovaný uživatel
Hlavní Admin
 
Příspěvky: 15000
Bydliště: Dublin

Re: aku graficku kartu

Příspěvekod Ivan-K » 29 pro 2015, 23:41

Ja mám ešte viac muzeálnu zostavu - starú Gigabyte EP45 DS3P pre LGA 775, SATA portov to má viac ako potrebujem, ja len nerozumiem prečo mi zmizol vždy hlavne SSD a len v prípade že som LCD pripojil cez DP, ak som ho pri FX-580 mal pripojený cez DVI tak bez problému.
Fakt nechápem ako môže mať vplyv použitie kábla medzi GPU a LCD na BIOS, ved MB môže byť jedno ako komunikuje LCD s GPU, pre MB je podstatná komunikácia s GPU
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Uživatelský avatar
Ivan-K
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 2005
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom

Re: aku graficku kartu

Příspěvekod inutihar » 30 pro 2015, 10:23

Fakt nechápem ako môže mať vplyv použitie kábla medzi GPU a LCD na BIOS, ved MB môže byť jedno ako komunikuje LCD s GPU, pre MB je podstatná komunikácia s GPU

Mě to nepřekvapuje, měl jsem podobný problém, kdy počítač odmítal bootovat s monitorem na DVI výstupu, přitom s VGA bylo vše OK.

Mě napadá následující:
- zkusit jiný DP kabel (vždycky je dobré začít kabelem :-) )
pokud by to nepomohlo, tak bych zálohovat data a zkusil následující:
- zkontrolovat, zda je v BIOSu nastavený SATA type na AHCI, případně zkusit nastavit AHCI s RAID (i když RAID nebudeš používat) a pokud je to možné, tak povolit i hotplug - u některých starších desek to zlepšuje stabilitu při detekci SATA/SSD disků a DP se navíc detekuje připojená zařízení jako hot plug, což vede k mnoha zajímavým situacím (stačí googlovat display port hot plug)
- pokud je to hodně stará deska (což asi je) a relativně nový SSD disk, může být problém s tím, že řadiče na desce má problém s kompatibilitou s řadičem SSD - zkusil bych přehodit disky na jiný port a pokud by to nepomohlo, tak zkusit externí řadič (chvíle googlování ukázala, že si uživatelé na mizející SSD na této desce stěžují docela často)
- zkontrolovat SSD disk, zda není nějakým způsobem poškozen MBR/boot sektor (přes instalační médium W7)

Je otázka, jak moc je stabilní a fuknční je ten neoficiální BIOS, co používáš - může v něm být nějaká (neznámá) chyba, která se projevuje jen při nějaké nestandardní kombinaci nastavení a zapojení, které se ti bohužel podařilo dosáhnout. Asi by bylo dobré zkusit, zda se to projeví i se standardním biosem, případně to nahlásit jako chybu autorům toho alernativního biosu - třeba s tím něco udělají.
Uživatelský avatar
inutihar
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 328
Bydliště: nyní Praha

Re: aku graficku kartu

Příspěvekod Ivan-K » 30 pro 2015, 12:09

Ako som písal štandardný BIOS už použiť nemôžem, pretože nepoužívam štandardne podporovaný CPU, klasický LGA775 CPU som predal.
Ono to všetko funguje vrátane aj situácie kedy je LCD pripojený cez DP. PC môžem zapnúť / vypnúť 100x a všetko pôjde tak ako má, problém nastane vyslovene len vtedy ak pri bootovaní Win stlačím DEL a idem do BIOSu

Alternatívne BIOSy sú odskúšané, tam by som problém nehladal, používa ich mnoho užívatelov. Viac s tým už vymýšlať nebudem, to je posledné štádium súčasného PC. Už som uvažoval nad upgradom, ale odložil som ho aby som nekupoval starý socket, počkám si až sa naplno rozbehne a cenovo zlacnie LGA1151, akurát vymyslieť akú GPU kúpiť
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Uživatelský avatar
Ivan-K
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 2005
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom

Re: aku graficku kartu

Příspěvekod cunesk8 » 03 led 2016, 16:35

Zdravím,
Mám takový menší problém. Zajímám se teď docela o video a používám Adobe Premiere. Vše v pohodě, akorát po cca 20s se mi vždy sekne náhled videa a nejde s tím nic dělat. Brouzdáním na netu jsem zjistil, že to nejspíše bude problém v grafické kartě, jelikož do teď ka používám integrovanou na desce. Můžete mi někdo doporučit nějakou kartu do cca 2000KČ, která by byla v pohodě? Nikdy jsem nic takového nekupoval a fakt se v tom vůbec nevyznám. Jde mi o to, aby to Adobe premiere a taky Resolume Avenue pobrali. Bral bych klidně i nějakou straší z ebay. dík za odpovědí.
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Uživatelský avatar
cunesk8
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 1077

Re: aku graficku kartu

Příspěvekod slivo » 03 led 2016, 23:42

Uživatelský avatar
slivo
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 643
Bydliště: Praha

Re: aku graficku kartu

Příspěvekod Klingo » 04 led 2016, 06:16

Ja com kupil sice novu,ale starsi typ nvidia cuda a narast rychlosti renderovania je znacny.A nebola extremne draha oproti novinke tretinova cena
Px 645D+Komplet FA sklá35-300mm Fuji X-T1 + 10,16,23,35,56,135 mm sklá
Uživatelský avatar
Klingo
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 1578
Bydliště: Považská Bystrica

Re: aku graficku kartu

Příspěvekod feri2303 » 18 led 2016, 12:42

Ivan-K: Uz som aj ja narazil na limity mojej dosky. Kupil som si konecne SSD a zdalo sa mi ze ide pomaly. Proste windows nenabehne za klasickych 7 sekund ale ze 12. Mno a zistil som ze ziaden z troch radicov na doske neda viac ako 280 MB/s a to ani ten SATA III - 6Gb/s. Takze SSD ide len polovicnou rychlostou :-(
K-5II, *ist DS, K-m (infra)
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.
A28/2.8, A50/2, Rikenon XR 50/1.7, Flektogon 20/4, Industar 50/3.5, Helios 58/2
statív Triopo GT-3128X8C + B1, blesk Sigma DG 530 Super
feri2303
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 561

Re: aku graficku kartu

Příspěvekod Ivan-K » 19 led 2016, 21:31

To si na tom ešte dobre, moja doska vie len SATA II 3Gb/s
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Uživatelský avatar
Ivan-K
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 2005
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom

Re: aku graficku kartu

Příspěvekod Ivan-K » 31 led 2016, 13:16

Keby mal niekto záujem o moju Quadro FX-580 tak ju pustím za 15€. Vydražil som si Quadro 4000, ktorá ju nahradí
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Uživatelský avatar
Ivan-K
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 2005
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom

Re: aku graficku kartu

Příspěvekod Ivan-K » 13 úno 2016, 17:58

Tak a je doma. Nvidia Quadro 4000, cenovo ma vyšla na nejakých 150€
Výkonu to má aj na hranie ...
A prekvapivo nerobí žiaden problém po pripojení cez DP, čo robila Quadro FX-580
Obrázek
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Uživatelský avatar
Ivan-K
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 2005
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom

Předchozí

Zpět na Jen tak

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků