Pentax K-3 HDR

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvekod Poltergeist » 25 čer 2014, 09:00

Tak to už hej :)
Poltergeist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 101

Re: Pentax K-3 HDR

Reklama

Uživatelský avatar
Google
Generovaný uživatel
Hlavní Admin
 
Příspěvky: 15000
Bydliště: Dublin

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvekod k.e.n » 25 čer 2014, 11:39

Tak já to už taky vyzkoušel a je to super. I další funkce. Možná by se šiklo jednotné téma "Fíčury K-3" (alias, co musí Canikon dohánět)... 8)
..nejhezčí pohled na svět je z komína!
Uživatelský avatar
k.e.n
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 810
Bydliště: Písek

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvekod jirifno » 29 čer 2014, 02:19

A protože nemám K-3, ale jen K-3 s nulou na konci, tak mohu jedině slintat a zkoušet to s tím HDR Merge :lol:
Mám dotaz. Otevírá vám ten vygenerovaný soubor z HDR Merge Lightroom? Mně to vyhazuje chybu, že soubor pochází z fotoaparátu, jehož formát RAW neumí LR otevřít. Jediná možnost je přes RAW Therapee. Tam to otevře v pořádku a po převedení na TIF už to pak LR otevře.
Fuji X-T1, Samyang 8/2,8, Fujinon XF 14/2,8, Fujinon XF 23/1,4, Fujinon XF 56/1,2, Fujinon XF 90/2, Fujinon XF 18-55/2,8-4, Fujinon XF 55-200/3,5-4,8, Bushman Amarula VR + hlava Genesis Base LPH 30, blesk Nissin i60A + Air 1
Uživatelský avatar
jirifno
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 651
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvekod lennyl » 29 čer 2014, 06:17

jirifno: mne to spojene HDR (DNG) normalne ADL otvori.
Sony A7r III + Voigtländer 15/4,5 III + Pentax Limited FA31/1,8 a FA43/1,9 + Sony FE85/1,8
Uživatelský avatar
lennyl
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4549

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvekod jirifno » 29 čer 2014, 08:27

Jen pro úplnost, ať si rozumíme.
Nemyslím teď spojené tři dng v K-3, ale spojené v programu HDR Merge. Mohl by mi někdo někde vystavit jeden RAW z K-3 na vyzkoušení.? Díky.
Fuji X-T1, Samyang 8/2,8, Fujinon XF 14/2,8, Fujinon XF 23/1,4, Fujinon XF 56/1,2, Fujinon XF 90/2, Fujinon XF 18-55/2,8-4, Fujinon XF 55-200/3,5-4,8, Bushman Amarula VR + hlava Genesis Base LPH 30, blesk Nissin i60A + Air 1
Uživatelský avatar
jirifno
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 651
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvekod Adrian » 29 čer 2014, 21:14

Len pre doplnenie: takuto funkciu ma aj K5II
Fuji X-T1, X-A5 - Fuji 27/2.8, Fuji 90/2, Fuji 10-24/4, Fuji 18-55/2.8-4, Fuji 50-230/4,5-6,7
Fuji X70
Uživatelský avatar
Adrian
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 413

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvekod hilda4sea » 29 čer 2014, 23:29

Prosím tě můžeš mi napsat, jak se to nastavuje? Našel jsem jen HDR ve formátu JPG. Tedy mám K5IIs, ale to snad bude stejné.
Díky.
Uživatelský avatar
hilda4sea
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 1894

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvekod kordoz » 30 čer 2014, 06:43

K5II / K5IIs ma HDR len do JPEGu, aspon podla toho co som sa docital na nete
http://magicslovakia.szm.com
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Limited, 31/1.8 Limited, Sigma 100-300/4 EX

AMD Hackintosh, OS Mavericks, 16GB RAM, Samsung SSD Pro
Uživatelský avatar
kordoz
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 1249
Bydliště: Podpolanie a ak nie som doma, tak horske stity

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvekod cport » 30 čer 2014, 07:17

Ano, AutoHDR ma jen pri foceni do JPG. Navic se tam neda nastavit "rozptyl" +-3EV ani jiny, vse se deje automaticky. Teda pokud se mylim, rad se dozvim "lepsi pravdu" :-)
cport.cz

Me fotky na PFS.

Pentax KP + 8/3,5 + 12-24/4 + 21/3,2 + 40/2,8 + 55/2 + 70/2,4 + 135/2,8
Uživatelský avatar
cport
Hlavní Admin
Hlavní Admin
 
Příspěvky: 2732
Bydliště: Ostravsko

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvekod Adrian » 30 čer 2014, 12:04

aha, tak len jpg. zle som pochopil vlakno, myslel som, ze sa hdr funkcia mysli vo vseobecnosti. :oops:
Fuji X-T1, X-A5 - Fuji 27/2.8, Fuji 90/2, Fuji 10-24/4, Fuji 18-55/2.8-4, Fuji 50-230/4,5-6,7
Fuji X70
Uživatelský avatar
Adrian
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 413

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvekod Klingo » 30 čer 2014, 14:28

Na K-01 sú dva druhy hdr .Oba do jpg-jeden sa volí priamo na kruhovom voliči a ten sa nedá ovplyvniť,je to tzv. hdr z ruky.Dá to také časy a clony,ktoré by mali byť udržatelné zruky.Druhé hdr je spustiteľné po vstupe cez info,tu sa dá nastaviť všetko,aj rozsah aj clony.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
Uživatelský avatar
Klingo
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 1696
Bydliště: Považská Bystrica

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvekod pether » 30 čer 2014, 15:46

Chtel bych se zeptat na par veci.

Kolik zdrojovych rawu je mozne pouzit na slozeninu,pouze 3 nebo je mozne jeste vice napr. 5?
K3 vytvoří jeden velky raw a ten se ulozi na kartu,ale co ty 3 rawy,zustanou zachovane,nebo tim jak se to slozi tak zustane pouze 1 raw.

Napadla me takova vec,vetsinou skladam pres vrstvy,a na hodne kontrastni scenu jsou i 3 snimky kolikrat malo,nechat si slozit stiny ze 3 rawu v k3 -totez svetla a pak pouzit na slozeni jen 2 zdrojove snimky:

Uplne nejlepsi by bylo kdyby ty 2 dokazala K3 slozit sama :D
fuji xt1-samyang 12/2-fujinon 23/1,4-pentax 50/1,7-pentax 135/3,5-fujinon 50-230
http://www.zapadakof.cz
Uživatelský avatar
pether
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 103
Bydliště: Beskid Slaski

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvekod lennyl » 30 čer 2014, 17:39

pether: urobi 3 expozicie (buchlo zrkadlo, po poslednej fotke to chvilu skladalo) s rozsahom AutoHDR, HDR+1 a HDR+2 (to su sily efektu HDR) a expozicny rozsah -3 az +3.
Na karte mam tusim iba ten zlozeny raw. Je to automatika. Cize je to uplne to iste ako ked si nacvakas sam 3x raw (alebo kludne aj 5x raw lebo rucne sa to da nastavit v menu) a zlozis cez vrstvy. Akurat rucne to budes mat lepsie, lebo si sam urcis v softe co chces ako mat upravene.
Sony A7r III + Voigtländer 15/4,5 III + Pentax Limited FA31/1,8 a FA43/1,9 + Sony FE85/1,8
Uživatelský avatar
lennyl
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4549

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvekod Mara42 » 17 črc 2015, 17:09

Ahojte,

mám problém s vyvoláním HDR RAWu z K-3. Ať zkouším Adobe Camera Raw, Lightroom nebo RawTherapee, pořád to pracuje jen s jedním RAWem (tzn. výsledek je stejnej, jako bych nefotil do HDR). Pokud se na fotku podívám ve foťáku (tzn. načítá to náhled generovanej foťákem), nemám žádnej přepal kolem slunce. V pc to všude vidím s přepalem.

Má někdo zkušenosti se zpracováním HDR RAWu pod Windowsama (vidím, že Kordoz má Mac). Nemám možnost použít Pentax soft, protože jsem na cestách a nemám CD (ani bych ho do notesu neměl kam strčit).
Fotil jsem dle rad Kordoze - AutoHDR a rozsah +/- 3EV, DNG má 82 MB.
Originál RAW se mně sem z pochopitelných důvodů moc dávat nechce, takže posílám pár screenů:
http://www.marekmusilfoto.cz/images/ostatni/souborHDR.PNG
Camera Raw
http://www.marekmusilfoto.cz/images/ostatni/adobeHDR.jpg
Lightroom
http://www.marekmusilfoto.cz/images/ostatni/lightroomhdr.jpg
RawTherapee
http://www.marekmusilfoto.cz/images/ostatni/rawthHDR.jpg
Uživatelský avatar
Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 466

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvekod lennyl » 17 črc 2015, 18:50

ja som mal LR 5.7 tusim, ked som mal K3 a skusal HDR.
Sony A7r III + Voigtländer 15/4,5 III + Pentax Limited FA31/1,8 a FA43/1,9 + Sony FE85/1,8
Uživatelský avatar
lennyl
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4549

PředchozíDalší

Zpět na Pentax K-3, K-3 II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník