K-30 (ne)funguje nastavení clony

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod bikerceskyraj » 22 říj 2014, 09:04

Přátelé, potřebuji radu ohledně nastavení clony. K-30 mám 3 měsíce, celou dobu v pohodě fotím a jednoho dne zapnu stroj a chci fotit a nefunguje mi nastavení clony, zkoušel jsem všemožné nastavení a žádný výsledek. Ať je clona 3,5 nebo 29, snímek pořád stejný (tmavý). V hledáčku mi na čárovém grafu ukazuje 0, ale ve výsledku je fotka tmavá (spíš černá). Díky za info.
bikerceskyraj
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 7

K-30 (ne)funguje nastavení clony

Reklama

Uživatelský avatar
Google
Generovaný uživatel
Hlavní Admin
 
Příspěvky: 15000
Bydliště: Dublin

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod laurel » 22 říj 2014, 09:17

Me se stalo neco podobne ted s K-3 a gripem.

Pomohla vyndat baterka a za ca 5 min dat zpet a jede to OK..

snad ti to pomuze...
Pentax FF MX + 50/f1.7
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net
Uživatelský avatar
laurel
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 831
Bydliště: Česká Lípa

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod bikerceskyraj » 22 říj 2014, 09:21

To už jsem taky zkoušel, i jinou kartu. Ale stále stejný.
bikerceskyraj
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 7

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod feri2303 » 22 říj 2014, 09:25

Robi to na vsetkych objektivoch ci len na jednom?
Ked sa pozeras cez LiveView a menis clonu, deje sa nieco?
KP, *ist DS, K-m (infra)
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.
feri2303
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 578

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod bikerceskyraj » 22 říj 2014, 09:39

Objektivy jsem též měnil a nic. Nejde to ani přes LV. Abych mohl udělat fotku, která odpovídá dennímu světlu, tak to je na F4/ 0,3" ISO 400.
bikerceskyraj
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 7

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod feri2303 » 22 říj 2014, 09:55

Takze obraz v hladaciku mas vzdy tmavy ako na maximalnej clone - v hladaciku skoro uplna tma?
Mozes este skontrolovat ci sa po zapnuti tela pohne packa clony v bajonete - so zhodenym objektivom, packa je tusim na lavej strane. Robi to take charakteristicke zabzucanie spolu s oklepanim senzora.
Ale aj tak to vidim skor na servis... :?
KP, *ist DS, K-m (infra)
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.
feri2303
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 578

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod bikerceskyraj » 22 říj 2014, 10:07

V hledáčku mám obraz v pohodě, i stupnici mám na 0, jako že je vše OK, ale jak vyfotím, je to tmavý.
Nic to nedělá.
bikerceskyraj
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 7

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod bedo. » 22 říj 2014, 10:27

ktoré objektívy si skúšal?
Uživatelský avatar
bedo.
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 1803

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod bikerceskyraj » 22 říj 2014, 10:54

DA 18-55mm WR
DA 55-300mm F4-5.8 ED WR
bikerceskyraj
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 7

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod bikerceskyraj » 31 říj 2014, 18:44

Dle servisu je zablokovaná automatika clony. Nyní je na návštěvě v servisu :cry: .
bikerceskyraj
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 7

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod bikerceskyraj » 25 lis 2014, 20:28

Po měsíci v servisu bylo vše vyřešeno výměnou za nový stroj. Tak už snad bude navždy vše ok.
bikerceskyraj
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 7

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod cport » 25 lis 2014, 22:24

Diky za info, snad uz ti bude slapat.
cport.cz

Me fotky na PFS.

Pentax KP + 8/3,5 + 12-24/4 + 21/3,2 + 40/2,8 + 55/2 + 70/2,4 + 135/2,8
Uživatelský avatar
cport
Hlavní Admin
Hlavní Admin
 
Příspěvky: 2732
Bydliště: Ostravsko

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod stoupa » 03 úno 2015, 08:40

Zdravim,
mel jsem s K-30 podobnou zkusenost, 3x jsem posilal fotak do servisu. Nastesti to bylo jeste v zaruce. Takze jsem mohl odstoupit od smouvy a koupil jsem si K-50, tam uz to je snad vyresene, u K-30 je to velmi casty problem. Ale servis pentaxu v CR je fakt hruza, doufam ze uz s tim panem nebudu muset nikdy nic resit :-)

http://www.pentaxforums.com/forums/58-t ... oblem.html
Uživatelský avatar
stoupa
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 6

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod Maňa » 04 úno 2015, 07:31

Velmi častý problém? Tak to musím zaklepat,že jsem se s žádnými problémy zatím potýkat nemusel :) Jen asi dvakrát se mi stalo,že v Av modu přestal reagovat přední roller, na kterém mám nastavenou změnu clony. Ale restart vše vyřešil.
K-30 + DA 18-135 WR
Uživatelský avatar
Maňa
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 32

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod fakt » 04 úno 2015, 07:47

Mě se třeba Olympus E-410 sekal pořád. Stačilo vypnout zapnou a jelo to dál. U K-30 zatím nic.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8,
AF-540 FGZ II
Uživatelský avatar
fakt
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 1727
Bydliště: Písek

Další

Zpět na Pentax K-30, K-50, K-S2, K-70

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník