K-30 (ne)funguje nastavení clony

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod duves » 07 úno 2018, 10:49

upca píše:Dobrý den,
sice se můj dotaz netýká nastavení clony ale je to taky závada co mám na své K-30. V poslední době jsem narazil na problém se zapínáním. Páčka jde víc a víc ztuha což by nevadilo ale přístroj se zapne občas až na 4 pokusy a nehlásí že by baterie byla slabá. Trochu mě děsí že se příště nemusí vůbec zapnout :-D. Setkali jste se někdo s tímto problémem?

Uvidíš ako to nacení servis. Ak to bude vela, možem to pozrieť a dať vediet, či to viem a za kolko to opraviť.
Uživatelský avatar
duves
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 2060
Bydliště: Bratislava

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Reklama

Uživatelský avatar
Google
Generovaný uživatel
Hlavní Admin
 
Příspěvky: 15000
Bydliště: Dublin

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod upca » 07 úno 2018, 18:38

Zkoušel jsem teď 2 dny jestli to bude dělat zase znovu a doma nic. Zapínání jde stále hůře (už delší dobu) ale pokaždé se zapnul. Možná to bylo kvůli zimě o víkendu. Zkusím ještě pořídit nové baterky, možná dosluhují. Už je přece jen mám 5 let a to vydrželi aspoň o 2 roky víc než ta originální :-D
upca
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 40

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod Twin » 07 úno 2018, 18:44

Baterky asi nebudou mít vliv na mechanický chod páčky. Spíš to vypadá na nějaký bordel, který se dostal pod spínač a dělá neplechu. Možná by pomohlo pouze vyčistit. Ale obávám se, že dokud se to nerozebere, tak víc nezjistíš.
Pentax K5; Sigma DC 17-70; Pentax-M 135/3,5; Helios 44M; Pentax FA 80-320; Ricoh XR Rikenon 50/2;
Pentax Optio w90

Sony NEX-5R; SEL18-55; SEL16/2,8; SEL30/3,5
Uživatelský avatar
Twin
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 475
Bydliště: Praha

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod Zyklon » 21 bře 2018, 17:26

Tak i mě dostihla chyba se clonou (K-50, cca měsíc po záruce). Jak jsem to tu pročítal, tak jsem servis úplně zavrhnul a foťák jsem rovnou poslal na opravu duvesovi. A dobře jsem udělal. Tímto bych chtěl ještě jednou poděkovat, už zase vše funguje jak má. Vstřícné jednání, vše proběhlo rychle, zkrátka naprostá spokojenost. Duvesův servis hodnotím 11/10.
Zyklon
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 219

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod duves » 06 dub 2018, 22:16

Prave mam otvoreny model K-500. Je to takmer to iste ako k-50, len v hladačiku nie je indikacia ostrenia na ostriace body. Niečo ako kedysi K-x.
Zavada opravovana na k-s1 a k-s2.
Uživatelský avatar
duves
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 2060
Bydliště: Bratislava

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod MartinL » 17 kvě 2018, 13:09

Děkuji Duvesovi za opravu mé K30. Perfektní servis !
Martin
Pentax K-30, MZ7, Optio-S, SMC DA 18-55mm WR, SMC FA 28-80mm
MartinL
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 18

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod samsak » 25 srp 2018, 07:59

Po nejake dobe opet ozivim vlakno... Duves, porad delas opravy clony? Za kolik na K-S2? Dneska jsem si chtel vyfotit Buchlov v mlze a zjistil jsem ze fotak je schopny udelat fotku o odpovidajicim jasu jenom na maximalni clonu - a to na vsech sklach co mam :( Presne 2 a pul roku od doruceni balicku s fotakem...
Petr
________________________
Pentax K-S2, Zonerama.com
Sigma 30mm F1.4 EX DC, SMC Pentax-DA 50mm F1.8, Sigma 70-200mm F2.8 EX DG APO Macro HSM II

Nabízím: SMC Pentax-A 28mm F2.8, SMC Pentax-DA L 18-50mm F4-5.6 DC WR RE, SMC Pentax-DA L 50-200mm F4-5.6 ED WR
Uživatelský avatar
samsak
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 328
Bydliště: Žlutava (okres Zlín)

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod duves » 25 srp 2018, 17:44

samsak píše:Po nejake dobe opet ozivim vlakno... Duves, porad delas opravy clony? Za kolik na K-S2? Dneska jsem si chtel vyfotit Buchlov v mlze a zjistil jsem ze fotak je schopny udelat fotku o odpovidajicim jasu jenom na maximalni clonu - a to na vsech sklach co mam :( Presne 2 a pul roku od doruceni balicku s fotakem...

Cau, ano aj tento model som opravoval.
Oprava za 80€
http://www.fotovesely.com/sk/moje-clank ... ov-pentax/
navod ako to poslať: http://www.fotovesely.com/sk/ako-mi-poslat-fotoaparat/
nabíjačku mam, daj dolu remienok.

Dusan
Uživatelský avatar
duves
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 2060
Bydliště: Bratislava

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod JVNR » 21 zář 2018, 20:52

Tak mě to taky potkalo. Nefunkční automatika clony u K-30, dále vybitá vnitřní baterie, která zálohuje datum, čas a počítadlo snímků při vyjmutí akumulátoru.
Odesláno DUVES a dnes jsem komletně opravené vyzvedl ze zásilkovny. Krom toho opravil prasklou západku zajišťující aku v gripu.
Vyzkoušeno, vše funguje jak má. Tímto mu moc děkuji,za opravu a přístup.
JVNR
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 4

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod duves » 21 zář 2018, 21:23

:D
Uživatelský avatar
duves
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 2060
Bydliště: Bratislava

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod samsak » 22 zář 2018, 21:43

taktez bych chtel podekovat... dojem jenom trochu zkazila zasilkovna, ktera dorucovala zasilku 5 dnu...
Petr
________________________
Pentax K-S2, Zonerama.com
Sigma 30mm F1.4 EX DC, SMC Pentax-DA 50mm F1.8, Sigma 70-200mm F2.8 EX DG APO Macro HSM II

Nabízím: SMC Pentax-A 28mm F2.8, SMC Pentax-DA L 18-50mm F4-5.6 DC WR RE, SMC Pentax-DA L 50-200mm F4-5.6 ED WR
Uživatelský avatar
samsak
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 328
Bydliště: Žlutava (okres Zlín)

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod duves » 23 zář 2018, 11:36

samsak píše:taktez bych chtel podekovat... dojem jenom trochu zkazila zasilkovna, ktera dorucovala zasilku 5 dnu...

Zasielku som doručil na pobočlu zasilkovny - BA-Medena 17 dňa 6.9.2018 o 13 hodine, to bol štvrtok. Najneskor v piatok to malo byť v depe v BA. A v pondelok 10.9.2018 to malo byt v mieste určenia. Aj som písal, reklamoval a ani mi neodpísali.
Uživatelský avatar
duves
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 2060
Bydliště: Bratislava

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod vladho » 24 zář 2018, 07:54

Ja mám tiež opakovanu skusenosť, že doručovanie cez zasielkovnu medzi dvomi bratislavskymi pobočkami trva rovnako dlho ako doručenie z čiech. Aj som pisal stažnosti, ospravedlnili sa ale je to stale rovnake. Asi tu maju nejakych salamistov, čo to maju v paži.
K-50 + samyang 8/3,5; smc DA 12-24/4; DA 35/2,4; DA 50/1,8; *DA 50-135/2,8; setak DA 18-55
Uživatelský avatar
vladho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 163

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod atti.hombre » 25 zář 2018, 09:04

:D Tiež som niečo objednal a poslali to na zásielkovňu... 5 dní doručenie...
Pentax K-3II...hd da 20-40 ed dc wr limited edition...hd da 55-300mm f/4-5 8 ed wr...smc-da 50/1 8...hd da 15/F4.0 ed al limetka ... Sigma 30/1.4 dc hsm art...af fgz 360 II
Uživatelský avatar
atti.hombre
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 231
Bydliště: Zvolen

Předchozí

Zpět na Pentax K-30, K-50, K-S2, K-70

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník