K-30 (ne)funguje nastavení clony

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod duves » 07 úno 2018, 10:49

upca píše:Dobrý den,
sice se můj dotaz netýká nastavení clony ale je to taky závada co mám na své K-30. V poslední době jsem narazil na problém se zapínáním. Páčka jde víc a víc ztuha což by nevadilo ale přístroj se zapne občas až na 4 pokusy a nehlásí že by baterie byla slabá. Trochu mě děsí že se příště nemusí vůbec zapnout :-D. Setkali jste se někdo s tímto problémem?

Uvidíš ako to nacení servis. Ak to bude vela, možem to pozrieť a dať vediet, či to viem a za kolko to opraviť.
Uživatelský avatar
duves
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 2057
Bydliště: Bratislava

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Reklama

Uživatelský avatar
Google
Generovaný uživatel
Hlavní Admin
 
Příspěvky: 15000
Bydliště: Dublin

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod upca » 07 úno 2018, 18:38

Zkoušel jsem teď 2 dny jestli to bude dělat zase znovu a doma nic. Zapínání jde stále hůře (už delší dobu) ale pokaždé se zapnul. Možná to bylo kvůli zimě o víkendu. Zkusím ještě pořídit nové baterky, možná dosluhují. Už je přece jen mám 5 let a to vydrželi aspoň o 2 roky víc než ta originální :-D
upca
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 39

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod Twin » 07 úno 2018, 18:44

Baterky asi nebudou mít vliv na mechanický chod páčky. Spíš to vypadá na nějaký bordel, který se dostal pod spínač a dělá neplechu. Možná by pomohlo pouze vyčistit. Ale obávám se, že dokud se to nerozebere, tak víc nezjistíš.
Pentax K5; Sigma DC 17-70; Pentax-M 135/3,5; Helios 44M; Pentax FA 80-320; Ricoh XR Rikenon 50/2;
Pentax Optio w90

Sony NEX-5R; SEL18-55; SEL16/2,8; SEL30/3,5
Uživatelský avatar
Twin
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 451
Bydliště: Praha

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod Zyklon » 21 bře 2018, 17:26

Tak i mě dostihla chyba se clonou (K-50, cca měsíc po záruce). Jak jsem to tu pročítal, tak jsem servis úplně zavrhnul a foťák jsem rovnou poslal na opravu duvesovi. A dobře jsem udělal. Tímto bych chtěl ještě jednou poděkovat, už zase vše funguje jak má. Vstřícné jednání, vše proběhlo rychle, zkrátka naprostá spokojenost. Duvesův servis hodnotím 11/10.
Zyklon
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 219

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod duves » 06 dub 2018, 22:16

Prave mam otvoreny model K-500. Je to takmer to iste ako k-50, len v hladačiku nie je indikacia ostrenia na ostriace body. Niečo ako kedysi K-x.
Zavada opravovana na k-s1 a k-s2.
Uživatelský avatar
duves
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 2057
Bydliště: Bratislava

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod MartinL » 17 kvě 2018, 13:09

Děkuji Duvesovi za opravu mé K30. Perfektní servis !
Martin
Pentax K-30, MZ7, Optio-S, SMC DA 18-55mm WR, SMC FA 28-80mm
MartinL
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 18

Předchozí

Zpět na Pentax K-30, K-50, K-S2, K-70

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků