K-30 (ne)funguje nastavení clony

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod petrs22 » 18 pro 2017, 01:01

U mojí K 50 se tato závada projevila necelý měsíc po záruce,takže servis p. Kautský,cena 3.500,záruka na opravu 3 - slovy tři měsíce,a za dva měsíce po záruce se ta závada zase začíná ,nejdříve sem tam nějaká ta černota a postupněčím dál víc fotek k nepotřebě,jsem z toho notně znechucený a fotoaparát jsem strčil do skříně a přemýšlím,že asi opráším starou Prakticu L z počátku sedmdesátých let,která dodnes funguje naprosto perfektně,protože tady soudruzi z NDR chybu neudělali
petrs22
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 4

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Reklama

Uživatelský avatar
Google
Generovaný uživatel
Hlavní Admin
 
Příspěvky: 15000
Bydliště: Dublin

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod lennyl » 18 pro 2017, 08:50

normalne by som si dal tu pracu a kontaktoval obchodnu inspekciu ako opakovanu skrytu zavadu spolu s poziadavkou v oficialnom servise kludne aj cez email do centrally Ricoh s poziadavkou o vyriesenie problem bezplatne.

bohuzial podla zakona si treba asi zaplatit znalca alebo ine vydavky.

ked sa ludia na to vys*eru, alebo to budu ignorovat, alebo platit opravy, nic sa nezmeni. Nikon opravuje taketo sra*cky bezplatne (olej na snimaci,alebo zle osadeny AF modul co robil internal flare aj mne atd), lebo ludia sa ozyvaju a nenechaju to tak.
Pentax K-1 II + IRIX15 Fireflay + Pentax FA31,43,77 Limited + Pentax DA*300/4
Uživatelský avatar
lennyl
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4454

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod slivo » 18 pro 2017, 14:19

podla tohto si ako zakaznik chraneny http://www.ppak.cz/zaruka-na-opravu-vec ... -je-passe/, inde som cital, ze servis ma moznost zvolit si dlzku zaruky (3mesiace alebo 24mesiacov) podla slovickarenia - oprava, vymena dielu... neviem ako to je, nie som pravnik.
pri vymene sdm som tiez dostal tu kratku zaruku.

edit: urcite sa im ozvi, ze sa to zacina opakovat a uvidis ako sa k tomu postavia. stale to mas v zaruke.
Uživatelský avatar
slivo
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 723
Bydliště: Praha

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod Klingo » 21 pro 2017, 11:43

Rok sa dáva tuším na vymenený diel.

Odoslané z Redmi Note 4 pomocou Tapatalku
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
Uživatelský avatar
Klingo
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 1666
Bydliště: Považská Bystrica

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod Zoltan » 21 pro 2017, 14:03

Zo servisu v Prahe som celkom sklamaný. Na inom vlákne som spomínal problém s K-1 - prestal fungovať volič režimov expozície. Aparát je ešte v záruke, ale musel som ho poslať ako reklamáciu do Grazu v Rakúsku. Pôvodne som ale chcel ísť do servisu v Prahe, osobne ho tam doručiť a i zaplatiť opravu (u nich tá záruka neplatí). No spôsob, akým som bol telefonicky odbitý ma zmrazil. Pritom jeho kolega (p. Kautského) z predajne mi povedal, že toto by mohol urobiť aj na počkanie. Ja som bol ochotný to zaplatiť a prípadne aj nechať aparát v oprave, kým si nenájde čas na jeho opravu, ale nebol ani ochotný odhadnúť dobu, kedy by to mohol urobiť. "Len niekedy po Novom roku, ale kdy, to nemá ponetí." Tak som to poslal do Grazu, telefonicky sa mi ihneď ozvali a ich jednanie, to ako keby som prišiel do iného sveta. Viem, že to bude kvôli sviatkom až po Novom roku. Ale spôsob jednania môže potenciálneho zákaznika buď získať, alebo na veky odohnať. U mňa je to ten druhý prípad.
Zoltan
Uživatelský avatar
Zoltan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 105
Bydliště: Bystrička

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod jezevec » 22 pro 2017, 13:16

Vida, já mám s panem Kautským úplně opačnou zkušenost. Když mi před rokem a půl opravoval klasický problém s clonou na K-30, byl v pohodě, ochotný a milý. Dokonce mi obratem a zdarma opravil i poruchu na předním roleru, která se projevila těsně po opravě clony, přesto, že s předchozí opravou ani nesouvisela.
Slíbil jsem, že ho za to budu všude chválit, tak jsem to sem musel napsat :-)...
Uživatelský avatar
jezevec
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 372
Bydliště: Plzeň-jih

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod lennyl » 22 pro 2017, 15:16

ked som mal jednu z prvych kusov Pentax K-3 na Slovensku z Alza.sk, tak po vybaleni po chvilke ostali na zadnom LCD displayi akesi vzduchove bubliny, to iste bolo aj na druhom kuse K-3 z Alzy (podla mna to bola chyba prvych kusov vo vyrobe, ze zle spojili tie Air vrstvy (The gap between the protective cover and LCD panel is filled with resin. Combined with AR coating, this construction significantly reduces ref lected light.)

jasne ze som K-3 vratil v ramci 14dni. Kautský mi sam proaktivne volal z Prahy, ze co som s tym robil, ze to este nevidel.
nakoniec som objednal K-3 z Exapro.sk (uz nerobia Pentax) a uz to bolo OK.

takze asi zalezi, ako je kedy clovek vytazeny (resp. ci nema problemy v sukromi) a tak moze reagovat.
Tolko k servisu.
Pentax K-1 II + IRIX15 Fireflay + Pentax FA31,43,77 Limited + Pentax DA*300/4
Uživatelský avatar
lennyl
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4454

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod Zoltan » 22 pro 2017, 15:22

Súhlasím s Lenylom, tiež to tak beriem, ale potom nie je istota, kedy sa naňho dá spoľahnúť.
Zoltan
Uživatelský avatar
Zoltan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 105
Bydliště: Bystrička

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod slivo » 22 pro 2017, 17:49

ja som tam riesili akurat sdm (oprava 2 tyzdne, cakalo sa na objednany die) a patku blesku (na pockanie), takze za mna bez problemov, blesk sme sa dohodli rovno po tel., objektiv chcel najprv vidiet.
zase dobre, ze si tu dal aj negativnu skusenost, tiez si myslim za take spravanie nie je normalne. rozmyslam ci to nemohlo byt tym, ze k1 nebola z prazskej distribucie. neviem ci tam je nejaka vazba cr/sr distributor a servis na dejvickej. ale mozno mal len blby den...

inac v ramci medzinarodnej zaruky neexistuje deadline, ze dokedy to musi byt spravene? moja predstava je ze to je reklmacia ako kazda ina, riadi sa nasimi zakonmi akurat servis to interne vykaze nie na lokalnu distribuciu, ale medzinarodnu zaruku.
Uživatelský avatar
slivo
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 723
Bydliště: Praha

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod Zoltan » 22 pro 2017, 18:13

už to neriešim. Asi mal blbý deň v dôsledku predvianočného zhonu. Nevadí. Už je to v odoslané a dúfam, že to bude v poriadku. Uvidíme. Dám vedieť, ale bude to asi až po novom roku. Všade sú sviatky a dovolenky.
Zoltan
Uživatelský avatar
Zoltan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 105
Bydliště: Bystrička

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod st. » 23 pro 2017, 15:10

S p. Kautským mám taky vcelku dobré zkušenosti, ještě i s fo´táky na film, býval nadprůměrně komunikativní a vstřícný. My starší jsme si už zvykli na takové to dnešní úlisné "profi" chování, mladší ho považují za normu... Upřímnost je kolikrát lepší než falešný úsměv, o planých slibech nemluvě :(
st.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 194

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod duves » 12 led 2018, 06:50

Akurat to opravujem na K-s2.
Uživatelský avatar
duves
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 2057
Bydliště: Bratislava

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod petrs22 » 26 led 2018, 19:19

Zdravím všechny,díky za rady k problému nefungující clony na K 50,napsal jsem dopis p.Moučkovi z Pentec,vylíčil moje problémy a následovala domluva se servisem p.Kautského,zaslání fotoaparátu do opravy a během pár dnů byl Pentax nazpět,bezplatně opraven a zcela funkční.Chtěl bych ještě zde vyjádřit oběma pánům poděkování za tak seriozní přístup.Jsem vděčen za to,že K50 neskončil jako nepoužitelný ve skříni vedle K20 s vadným snímačem.Jsou to vše technické závady,které se dají vyřešit opravou,nebo koupí nového stroje,větší problém jsem měl s mojí ženou,která mi co chvíli předhazovala-vidíš,já jsem ti říkala,že si nemáš Pentax kupovat.Nakonec i ona byla z těch problému nervní a tak se rozhodla,že mi asi koupí nový Pentax,šla se zeptat mého kamaráda-fotografa,který typ by mi měla koupit,aby byl nej.. a on jí řekl,že nejlepší Penax je Canon.
petrs22
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 4

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod upca » 06 úno 2018, 15:44

Dobrý den,
sice se můj dotaz netýká nastavení clony ale je to taky závada co mám na své K-30. V poslední době jsem narazil na problém se zapínáním. Páčka jde víc a víc ztuha což by nevadilo ale přístroj se zapne občas až na 4 pokusy a nehlásí že by baterie byla slabá. Trochu mě děsí že se příště nemusí vůbec zapnout :-D. Setkali jste se někdo s tímto problémem?
upca
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 39

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvekod cport » 07 úno 2018, 07:58

Jeste jsem o tom neslysel. Zrejme bude jen vadne tlacitko spouste. V servisu by meli dat odhad opravy.
cport.cz (V rekonstrukci.)

Me fotky na PFS.

Pentax K-5II + 8/3,5 + 18,3/2,8 + 21/3,2 + 55/2 + 70/2,4 + 135/2,8
Uživatelský avatar
cport
Hlavní Admin
Hlavní Admin
 
Příspěvky: 2641
Bydliště: Ostravsko

PředchozíDalší

Zpět na Pentax K-30, K-50, K-S2, K-70

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: iMD a 2 návštevníků