Já jsem už starší pán, ale rozhodně jsem rád za každou novou vymoženost, kterou mi nové technologie nabízí. Respektuji, že každý je spokojený s něčím jiným, ale nemyslím si, že je nutné vydávat za přednost osobní konzervativismus a lpění na "nepokroku". Jsem rád, že dnešní SW nabízejí možnosti, o jakých se nám v době mokrého procesu ani nesnilo. Jsem rád, že nemusím vystřihovat různě tvarovaná a rozčepýřená stínítka pro nadržování, nemusím se máchat ve vývojce a kolorovat do vlhké emulze. Sice se tím ztratilo to kouzlo, kdy se na bílém papíru pomalu a nesměle objevuje obraz za dychtivého očekávání výsledku, ale zase mám možnost přetvořit fotku podle svých představ a dovedností v ovládání SW.
Zdá se mi, že v příspěvcích se obráží základ, ze kterého pisatel vyšel. Pohled na úpravy foto je určitě ovlivněn tím, zda někdo začal rovnou se zrcadlovkou film/digi, nebo zda přestoupil z tábora point and shot.
Proto jsem rád, že jsou mezi námi tací jako ypress.bas, co se dokážou zastavit s deskáčem a pohrát si s budoucím záběrem, zvažovat zda to vyfotit nebo ne.
Na druhou stranu se nemají a priori negovat hi tech možnosti.