tmavé video u K-5

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

tmavé video u K-5

Příspěvekod radek11 » 23 úno 2014, 17:51

Měl jsem v Praze v servisu foťák, zdálo se mi nepřesné ostření, tak jsem využil, že byl ještě v záruce. Teď jsem zkusil poprvé od opravy natáčet video a to už mám foťák doma asi 4 měsíce a, i když vždy video fungovalo dobře, tak teď jakmile zazoomuji, tak se záběz ztmavý a není nic vidět. Dělá to jak při automatické cloně, tak i u fixované clony. Dělali mi "úplné seřízení fotoaparátu", nemůže to být jen v nějakém nastavení na které jsem nepřišel? Nahrál jsem na úschovnu dvě krátká videa v nejhorší kvalitě, aby nebyla příliš velká. Děkuji, jestli tušíte o co jde a najdete si čas odpovědět

http://old.uschovna.cz/zasilka/QAPE5S8PS3KL97LJ-J86
radek11
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 32

tmavé video u K-5

Reklama

Uživatelský avatar
Google
Generovaný uživatel
Hlavní Admin
 
Příspěvky: 15000
Bydliště: Dublin

Re: tmavé video u K-5

Příspěvekod bedo. » 23 úno 2014, 18:28

Stmavne to aj pokiaľ nastavíš maximálny zoom a až potom začneš natáčať video? Prípadne aj s iným objektívom?
Uživatelský avatar
bedo.
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 1768

Re: tmavé video u K-5

Příspěvekod radek11 » 23 úno 2014, 19:05

Teď jsem zkoušel, že ani nemusím natáčet, prostě jakmile dám objektiv na 55 mm (mám seťák 18-55mm), tak to hned ztmavne. A pak když se vrátím na 18 mm, tak to zůstane tmavé. Vypnu foťák, znovu zapnu a zase je to světlé, zazoomuju na 55 mm a zčerná. Aha nový poznatek, pokud nechám oblektiv na 55 mm a vypnu a zapnu foák, tak už nezesvětlá a je tmavý.
radek11
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 32

Re: tmavé video u K-5

Příspěvekod radek11 » 23 úno 2014, 19:16

Zkusil jsem jiný objektiv (co mám ještě ze staré zrcadlovky na kinofilm) a dělá to taky. Tady se mi někdy ani nepodařilo abych měl záběr světlý a rovnou byla tma.
radek11
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 32

Re: tmavé video u K-5

Příspěvekod bedo. » 24 úno 2014, 08:13

Je to divné, nenapadá ma žiadne nastavenie, ktoré by to mohlo spôsobovať - môžeš skúsiť zresetovať celý foťák, či sa náhodou nespamätá...
Uživatelský avatar
bedo.
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 1768

Re: tmavé video u K-5

Příspěvekod radek11 » 24 úno 2014, 17:32

Díky, nevíš prosím jak se resetuje K-5 a jestli to popřípadě nemůže mít vliv na případnou reklamaci opravy? Dík
radek11
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 32

Re: tmavé video u K-5

Příspěvekod bedo. » 24 úno 2014, 17:51

Priamo K-5 nemám, ale zvykne to byť v menu "Nastavení:Resetování", aspoň K-01 a Q to majú tak. Ovplyvniť by to nemalo nič, len to nastaví foťák na východzie hodnoty. Ešte by sa dal skúsiť prehrať firmware - viac ma nenapadá...
Uživatelský avatar
bedo.
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 1768

Re: tmavé video u K-5

Příspěvekod kluzo » 24 úno 2014, 18:22

mně to vypadá na nějak divně přidřenou clonu v objektivu. Zkoušel jsi náhled hloubky ostrosti? (u spouště zapínací páčkou)
Uživatelský avatar
kluzo
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 1263
Bydliště: Brno

Re: tmavé video u K-5

Příspěvekod radek11 » 24 úno 2014, 18:44

Tak reset nepomohl. Objektivem to nebude, jelikož to dělá i s jinými objektivy, ale teď jsem přišel na další problém. Ono to ztmavování nedělá jen video, ale i živý náhled-LV a navíc foťák při LV vůbec automaticky nezaostří. LV jsem stejně jako video od té doby co jsem foťák dostal ze servisu nepoužil, proto jsem na to přišel až teď.
radek11
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 32

Re: tmavé video u K-5

Příspěvekod al.vlado » 24 úno 2014, 19:58

Zostane len čiernočierna tma, alebo vidno na displeji aj nejaký obraz?
Ak iba tma, tak blbne najskor zrkadlo, ktore sa nezdvihne vtedy kedy sa má. Daj dole objektív, zapni LV alebo video a pozri to.
K-1 II + D-BG6 (K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN), Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax D FA 150-450/4,5-5,6, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2.4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ
Uživatelský avatar
al.vlado
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 649
Bydliště: Nitra

Re: tmavé video u K-5

Příspěvekod lennyl » 24 úno 2014, 20:56

no ked som si precital co ti to robi a nic nepomohlo (reset) a robia to aj 2ks objektivov, zrejme das fotak znovu na reklamaciu do servisu :( ...... * bateriu uz do toho nemusim tahat,akoze by si mal zlu bateriu (vyssi odber ???) pri LV/Video mode...nemas dalsiu bateriu na vyskusanie ???

* aky mas prosim ta nahrany v K5 firmware? ratam ze ked bol fotak v servise, to kontrolovali ako prve...K5 ma poslednu verziu fw 1,15 http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/ ... k-5_s.html
Sony A7R III + IRIX15 Fireflay + Pentax FA31,43,77 Limited
Uživatelský avatar
lennyl
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4507

Re: tmavé video u K-5

Příspěvekod radek11 » 24 úno 2014, 22:14

Není tam úplná tma, ale display se hodně ztmavý. Objektiv jsem oddělal, zrcátko se sklápí správně. Taky vyměnit baterii nepomůže. Když zkouším něco vyfotit na úplný automat na LV, tak než se ztmavý display, tak vyfotím fotku aniž by si foťák automaticky sepnul to zelené světlo a hodí mi to F5.0, ISO 3200, 1/30. Potom zazoomuji a display se ztmavý, vrátím objektiv na stejný zoom jako u předchozí fotky, ale jelikož je display již ztmavený, tak se při ostření sepne to pomocné zelené světlo a expozice se změní na F5.0, ISO 3200, ale čas je 0.4s a fotka je šíleně přeexponovaná, jelikož si foťák měří expozici nějak na ten zatmavený display. Asi to vidím fakt na ten servis, jen asi budu muset osobně do Prahy, tohle totiž asi v mailu nevysvětlím.
radek11
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 32

Re: tmavé video u K-5

Příspěvekod radek11 » 24 úno 2014, 22:16

Jetě jsem zapomněl na ten firmware, nevím bohužel co tam je ani jak to zjistím.
radek11
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 32

Re: tmavé video u K-5

Příspěvekod lennyl » 24 úno 2014, 22:29

firmware zistis tak,ze ked zapinas fotak tak pri tom drzis aj stlacene tlacidlo "menu" vzadu na fotaku.

no fakt to asi budes musiet zaniest do servisu, nieco sa ti tam vo fotaku dosralo, ja som mal tiez K-5 a slapala ako hodinky, ale par ludi sa aj tu na fore ozvalo s roznymi problemami :(
Sony A7R III + IRIX15 Fireflay + Pentax FA31,43,77 Limited
Uživatelský avatar
lennyl
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4507

Re: tmavé video u K-5

Příspěvekod cport » 24 úno 2014, 22:31

Melo by zabrat - podrzet tlacitko MENU a zapnout fotak.

Jinak bych zkusil dat vse na "automatiku" - mereni expozice, iso ... a hlavne zkus, jestli ti to dela za svetla nekde venku. Jestli nebude problem v tom, ze mas treba max ISO na 3200 a tocis ve tme ...
cport.cz (V rekonstrukci.)

Me fotky na PFS.

Pentax KP + 8/3,5 + 21/3,2 + 40/2,8 + 55/2 + 70/2,4 + 135/2,8
Uživatelský avatar
cport
Hlavní Admin
Hlavní Admin
 
Příspěvky: 2704
Bydliště: Ostravsko

Další

Zpět na Pentax K-7, K-5 (II (s))

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron