Lightroom

Vše o softwaru určeného k úpravě fotografií a grafických programech.

Moderátor: Moderátoři

Re: Lightroom

Příspěvekod 21limited » 20 lis 2014, 10:01

Jupiii, Pentax 20-40 included. Uz som si chcel profil vytvarat sam, ale tak lenivost je svina :)
K-3, K-5, HD Pentax-DA 15mm F4 ED AL Limited | HD Pentax-DA 20-40mm F2.8-4 Limited DC WR | SMC Pentax-DA* 50-135mm F2.8 ED [IF] SDM | SMC Pentax-DA 35mm F2.4 AL | SMC Pentax-DA 18-55mm F3.5-5.6 AL WR | A50 1.7 | M135 2.8
21limited
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 16
Bydliště: Bratislava

Re: Lightroom

Reklama

Uživatelský avatar
Google
Generovaný uživatel
Hlavní Admin
 
Příspěvky: 15000
Bydliště: Dublin

Re: Lightroom

Příspěvekod matak77 » 20 lis 2014, 20:33

New Camera Support in Lightroom 5.7
Pentax K-S1
Pentax QS-1

New Lens Profile Support in Lightroom 5.7
Pentax HD PENTAX-DA 645 28-45mm F4.5 ED AW SR
Pentax HD PENTAX-DA 16-85mm F3.5-5.6 ED DC WR
Pentax HD PENTAX-DA 20-40mm F2.8-4 Limited

vše: http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2014/11/lightroom-5-7-now-available.html
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS
matak77
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 1652
Bydliště: Příbram

Re: Lightroom

Příspěvekod poco » 20 dub 2015, 06:48

Poraďte: prezeral som staršie fotky a v Exif v položke software všade mám typ foťáku a verziu firmware, pri novších fotkách sa na tom mieste zobrazuje: Adobe Photoshop Lightroom 5.4 (Windows). Prešiel som nastavenia LR a neviem nájsť kde sa to dá zmeniť. :oops:
poco
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 47

Re: Lightroom

Příspěvekod laurel » 20 dub 2015, 07:20

Vetsinou je to pri exportu.. kdyz exportujes fotky z LR, tak je tam polozka metadata.. das-li full, tak to exportuje i orig Exif.. Jinak ten PSP je tam, ze kterym SW jsi to upravoval. ;-) ALe to byva u jine polozky v exifu
Pentax FF MX + 50/f1.7
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net
Uživatelský avatar
laurel
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 831
Bydliště: Česká Lípa

Re: Lightroom

Příspěvekod poco » 20 dub 2015, 08:13

to-laurel, Áno, je to pri exporte, pri editácii v LR je Exif OK, teda je tam v položke soft uvedený typ foťáka a verzia firmw. Ukladám len Exif dáta, teda nie full. Po uložení a prezeraní aj napríklad prieskumníkom už je to zmenené a uvedený typ LR. Irituje ma to, lebo na starých fotkách to tak nie je...Nemusí každý vedieť čím upravujem fotky a úplné odstránenie Exif info tiež nie je riešenie...
poco
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 47

Re: Lightroom

Příspěvekod laurel » 20 dub 2015, 08:22

Bohuzel to info v cem to upravujes se tam dava automaticky..
Kazdopadne reseni je ukladat full exif data, me to tak funguje v pohode..

Ja davam v sekci metadata ulozit All metadata

vis kde to nastavit predpokladam?
Pentax FF MX + 50/f1.7
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net
Uživatelský avatar
laurel
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 831
Bydliště: Česká Lípa

Re: Lightroom

Příspěvekod poco » 20 dub 2015, 08:36

Samozrejme, viem kde sa nastavujú metadata (2 možnosti: pri exporte aj pri nastavení LR, je možnosť výberu). Prečistil som všetky návrhy metadat a stále rovnako. Mal som doteraz full a experimentujem s rôznymi možnosťami a neprišiel som na rozumné riešenie. Bude to asi verziou LR, kedysi som používal staršiu a tá zrejme tieto info neukladala... :roll:
poco
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 47

Re: Lightroom

Příspěvekod Tomáš » 30 bře 2016, 09:37

Google nabízí zdarma zajímavé moduly do Lightroom a Photoshop od Nik. Ke stažení na stránkách https://www.google.com/nikcollection/. Myslím, že to stojí za to.
K5, Px DA* 16-50/2.8
Uživatelský avatar
Tomáš
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 358
Bydliště: Praha 4 - Braník,Zelený pruh 24

Re: Lightroom

Příspěvekod funkyboss » 30 bře 2016, 10:06

Tak to je bomba! Zkoušel jsem nedávno u kamaráda Silver Efex a výsledek mě nadchl - jdu stahovat :D
Pentax K-3 + SMC DA 18-135mm f/3,5-5,6 ED AL IF DC WR + Pentax SMC DA 50mm f/1,8
Uživatelský avatar
funkyboss
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 124
Bydliště: Praha

Re: Lightroom

Příspěvekod laurel » 30 bře 2016, 19:36

Take jsem stahl a fakt dobra hracka
Pentax FF MX + 50/f1.7
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net
Uživatelský avatar
laurel
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 831
Bydliště: Česká Lípa

Re: Lightroom

Příspěvekod jebotron » 30 bře 2016, 22:16

Aj color efex je super, jednoduchy a rychly.. Ale nepozrel som sa ci je tam tiez zadarmo..
jebotron
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 53
Bydliště: Pliešovce (okr. Zvolen)

Re: Lightroom

Příspěvekod Jenc » 31 bře 2016, 13:07

Color efex je tam taky ;-)
Obrázek
Uživatelský avatar
Jenc
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 471
Bydliště: Vlašim

Re: Lightroom

Příspěvekod hilda4sea » 31 bře 2016, 13:33

Zadarmo to není!!!! Nebo je????

.."You don’t have to choose between plug-ins -- now you get the full set for one low price. You can take the whole collection for a spin with a 15-day free trial. "....

Díky za vyvětlení. H
Uživatelský avatar
hilda4sea
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 1820

Re: Lightroom

Příspěvekod funkyboss » 31 bře 2016, 13:45

Je to zadarmo, včera jsem to nainstaloval. Stáhneš to normálně z titulní stránky https://www.google.com/nikcollection/ vpravo nahoře.
Pentax K-3 + SMC DA 18-135mm f/3,5-5,6 ED AL IF DC WR + Pentax SMC DA 50mm f/1,8
Uživatelský avatar
funkyboss
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 124
Bydliště: Praha

Re: Lightroom

Příspěvekod jebotron » 31 bře 2016, 13:57

No nie som si isty ale zda sa mi ze ked mi o tom znamy hovoril tak to stalo 150 dolarov takze toto je "super cena" :D
jebotron
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 53
Bydliště: Pliešovce (okr. Zvolen)

PředchozíDalší

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník