Zdravím,
mám objektiv s Pentax 18-135 mm, není to špatný objektiv, ale při porovnání s kvalitou jiných objektivů (bohužel na jiných tělech ve stejné cenové hladině Canon, Nikon), je ta kvalita nic moc a rád bych se tedy posunul s obrazovou kvalitou dále a rád bych si pořídil nový univerzální zoom. Jelikož porovnávám kvalitu fotek vlastně i s jinými těly, proto píši s dotazem sem, jenž předpokládám, že lidé zde mají velké zkušenosti z různými pentax objektivy na pentax tělech. Jde mi hl.tedy aby poměr posun obrazové kvality ku ceně byl co nejvyšší. Zatím se rohoduji mezi
Sigma 17-70mm f/2,8-4,0 DC Macro HSM Contemporary pro Pentax
Podle fotografií na webu mi příjde jako hodně dobrý objektiv za 12 000 Kč, ale např. megapixel doporučuje místo Sigmy koupit Pentaxe, ale neříkají proč a je o dva tisíce dražší (také neutěsněný).
Objektiv Pentax DA 17-70mm f/4,0 AL IF SDM
Popř. prodat tu mojí 18-135 mm, kterou jsem si chtěl nechávat do extrémních podmínek a koupit si utěsněnou 16-85 mm
Objektiv Pentax DA 16-85mm f/3,5-5,6 ED DC WR
Co se týče dalších objektivů, tak mám objednané pevné sklo Pentax DA 35mm f/2,4 AL SMC, jenž ho každý za tu cenu vychvaluje. Když už se o něm zmiňuji, chtěl bych se ještě zeptat, zda máte někdo zkušenosti s pozáručním servisem na výměnu bajonetu, má úmělohmotný a časem bych mu chtěl nechat dát kovový (hl. tedy cena za výměnu).
Doufám, že jsem to nenapsal moc chaoticky a předem díky czeeri