Konkurenční produkt na urovní lightroomu v akci za 15 euro

Pokud najdete dobrý obchod s dobrými cenami, nebo se vám podařilo najít zajímavou cenu výrobku, který je běžně dražší, dejte nám vedět.

Moderátor: Moderátoři

Re: Konkurenční produkt na urovní lightroomu v akci za 15 eu

Příspěvekod Mara42 » 19 led 2012, 10:34

díky za to 1:1 :)
V grafické kartě bych u sebe problém neviděl.
Uživatelský avatar
Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 466

Re: Konkurenční produkt na urovní lightroomu v akci za 15 eu

Reklama

Uživatelský avatar
Google
Generovaný uživatel
Hlavní Admin
 
Příspěvky: 15000
Bydliště: Dublin

Re: Konkurenční produkt na urovní lightroomu v akci za 15 eu

Příspěvekod Lukas_Gal » 19 led 2012, 10:36

Netvrdim, ze je u vas problem v GPU len, ze mnoho ludi to podcenuje. Osobne som zastancom pouzivania profesionalnych GPU a nie hernych
Lukáš Gál,
Obrázek
http://www.lukasgal.com
2x K-5 II, Pentax K-7, K20D, Z-1, Mz-3, Z-20,
Obrázek
Uživatelský avatar
Lukas_Gal
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 521
Bydliště: Bratislava

Re: Konkurenční produkt na urovní lightroomu v akci za 15 eu

Příspěvekod Chotouchovak » 19 led 2012, 10:41

S tou grafickou kartou nám na kurzu řikali, že má malej vliv a že nemá cenu se tim zabejvat. V první řadě ramky, pak ssd disk a někde vzadu je procesor, kterej pouze zlepší import a export. Grafická karta, bude znát pouze pokud se upgraduje z nějaký prehistorický na novější.
Uživatelský avatar
Chotouchovak
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 178

Re: Konkurenční produkt na urovní lightroomu v akci za 15 eu

Příspěvekod duves » 19 led 2012, 11:27

Aha, tak graficka karta? A oficialne to aj Adobe deklaruje na svižnú činnosť LR?
Uživatelský avatar
duves
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 2056
Bydliště: Bratislava

Re: Konkurenční produkt na urovní lightroomu v akci za 15 eu

Příspěvekod Lukas_Gal » 19 led 2012, 12:08

Nenasiel som zatial, ze by to deklarovalo Adobe teda okrem Photoshopu a Premiere, After Effectov.

A ten kurz robil kto?
Lukáš Gál,
Obrázek
http://www.lukasgal.com
2x K-5 II, Pentax K-7, K20D, Z-1, Mz-3, Z-20,
Obrázek
Uživatelský avatar
Lukas_Gal
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 521
Bydliště: Bratislava

Re: Konkurenční produkt na urovní lightroomu v akci za 15 eu

Příspěvekod Lukas_Gal » 19 led 2012, 12:13

O.K. oficialne potvrdene LR ani CR nie su GPU accelerated. Beriem spat na LR staci klasicke GeForce/Radeon
Lukáš Gál,
Obrázek
http://www.lukasgal.com
2x K-5 II, Pentax K-7, K20D, Z-1, Mz-3, Z-20,
Obrázek
Uživatelský avatar
Lukas_Gal
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 521
Bydliště: Bratislava

Re: Konkurenční produkt na urovní lightroomu v akci za 15 eu

Příspěvekod Chotouchovak » 19 led 2012, 12:30

Lukas_Gal píše:A ten kurz robil kto?


Jméno si nepamatuju, ale bylo to přes idif. Bylo vidět, že se v tom pán celekm vyzná a, že jen nepapouškaří, co jim cpou v adobe. Některý věci docela kritizoval a několikrát nám opakoval, že ram, ram ram ram a jedině ram :lol:
Uživatelský avatar
Chotouchovak
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 178

Re: Konkurenční produkt na urovní lightroomu v akci za 15 eu

Příspěvekod 100r » 19 led 2012, 12:33

ale to neznamena, ze nebude podpora GPU - vid aplikacie openCL, CUDA a podobne... no a podpora tychto funkcii v OS/app
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
Obrázek
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
Uživatelský avatar
100r
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 575
Bydliště: Bratislava

Re: Konkurenční produkt na urovní lightroomu v akci za 15 eu

Příspěvekod Lukas_Gal » 19 led 2012, 12:44

To aj ja dufam kedze uz Capture One ma podporu OpenCl. RAM nie je vsetko. Velmi dolezite je aj konfiguracia diskov a kde je umiestnena Cache.
Lukáš Gál,
Obrázek
http://www.lukasgal.com
2x K-5 II, Pentax K-7, K20D, Z-1, Mz-3, Z-20,
Obrázek
Uživatelský avatar
Lukas_Gal
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 521
Bydliště: Bratislava

Re: Konkurenční produkt na urovní lightroomu v akci za 15 eu

Příspěvekod duves » 19 led 2012, 13:31

Mne sa vidi, ako to už niekto napisal, že rychly disk ano. Co som prehodil OS na taky HDD s green režimom, čo sa nezahrieva, tak je to horšie. A to som za posledny 1,5 roka prešiel z Celerona 3,06 Mhz na dve jadra 2,4 Ghz a teraz nedavno na 3 Ghz a stale nič, žiadny zazrak. Kolko tych jadier teda treba?
Uživatelský avatar
duves
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 2056
Bydliště: Bratislava

Re: Konkurenční produkt na urovní lightroomu v akci za 15 eu

Příspěvekod Chotouchovak » 19 led 2012, 14:10

Lukas_Gal píše:RAM nie je vsetko. Velmi dolezite je aj konfiguracia diskov a kde je umiestnena Cache.

Jasně, já to chápu, ale pokud si někdo stěžuje, že mu LR nechodí, jsou ramky to nejjednodušší co může udělat a bude to mít efekt. Já jsem přidal dvě ram, takže mám momentálně čtyři a zrychlení bylo až děsivý :-) Zatimco třeba nová grafika, kterou jsem teda nepořizoval kvůli LR, ale protože mi stará odešla, nepřinesla vůbec nic. Samozřejmě je na každym, jak to chce řešit, pokud se někomu chce dávat peníze do novejch CPU, GPU, disků atd., nepřemlouvám ho, aby to nedělal. Jen jsem chtěl, aby lidi co LR používaj a moc jim to nechodí věděli, že novej CPU jim nijak extra nepomůže.
Uživatelský avatar
Chotouchovak
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 178

Re: Konkurenční produkt na urovní lightroomu v akci za 15 eu

Příspěvekod miro-s » 19 led 2012, 14:27

Pridam aj ja nieco k LR/PC..
Povodny PC - Compaq, Intel Core2Duo 2.13, 4gb Ram(XP videlo len 3.5), 2x nejaky Hitachi HDD 500Gb 7200rpm. Tato zostava ako-tak utiahla LR2, dalo sa s tym relativne normalne pracovat, pri exporte to uz bolo trochu horsie, ale nic tragicke. Potom som minuly rok skusil na tetno "stroj" dat LR3 - a to bol koniec akychkolvek nadeji na instalaciu novsich softov. Import netrval extra dlho, no obycajne importujem par fotiek, nie cely adresar, ale tak ci tak zacinalo trapenie. Samotne upravy v LR3 nechavali na seba chvilu cakat a export, to uz bolo na hrane nervoveho zrutenia.. Par fotiek by sa este dalo spravit, no ak by som mal ist cez LR3 s 50 foto, tak si to dobre rozmyslim.

Dobra sprava, rodicom vybuchol stary PC.. Moj stary (ten o ktorom som pisal hore) pocestuje rodicom a ja skladam novu masinu.. :D:D:D

Tak som tento tyzden zacal stavat PC - podmienky: vykon a ticho.
Vyskladana masina: 8-jadrove AMD FX-8120, 16Gb Ram, SSD 128Gb + 500Gb( HDD zo stareho PC), Mb Gigabyte 990XA, GPU - lacny radeon 6770 1Gb 800Mhz s pasivnym chladicom (nedrvim hry, viac ako 100libier za grafiku nedam), 600w zdroj + moja srdcova zvukovka, ktora mi zhodila Win7 Pro.

Vcera som tam teda skusobne nahodil LR3 a "Wualaaaa" teraz je to sen. Otvorenie LR trva asi 2s., import - tam je to cakanie zanedbatelne aj pri celom adresari - cca 150-200 foto, upravy - ziadne zavahanie, a export netrval dlhsie ako 3-4s. ani pri jednej foto, s ktorou som sa hral. Sledoval som trochu aj vytazenie procesora a ram, Ram kolisala velmi mierne 17-22%, no procesor ten si lietal pri importe a upravach niekde medzi 20-40% a pri exporte na sekundu vyletel niekde k 90%. Celkovo, konecne som spokojny s vykonom, ide to fantasticky hladko.. Este chcem cez vikend vyskusat ako sa bude PC spravat pri spracovani videa, ale predpokladam, ze to bude pekny skok vpred.
Uživatelský avatar
miro-s
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 200

Re: Konkurenční produkt na urovní lightroomu v akci za 15 eu

Příspěvekod yoli » 19 led 2012, 14:52

Viac krát som núdzovo riešil fotky na netbooku Toshiba NB100, XP, 1GB ram, 1GHz Atom, HDD iba 5400 ot./min, 1024x600, LR3. Trpezlivosť viac, ako potrebná, no ani jeden crash LR, našťastie to nikdy nebolo viac, ako 50 fotiek :)
Uživatelský avatar
yoli
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 693

Re: Konkurenční produkt na urovní lightroomu v akci za 15 eu

Příspěvekod bigfoot » 19 led 2012, 15:07

miro, uz je to jedno, ale ked vykon v aplykaciach tak jednoznacne intel. Tiez som fanusikom AMD ale viem co hovorim ;)
...K10+K5...
a rozne serepeticky
Uživatelský avatar
bigfoot
Významný člen
Významný člen
 
Příspěvky: 963
Bydliště: mlecna draha

Re: Konkurenční produkt na urovní lightroomu v akci za 15 eu

Příspěvekod miro-s » 19 led 2012, 15:52

Bigfoot: Zvazoval som i7 2600, FX 8150, a FX8120. Vies, ja nie som nejaky expert a toto bola moja prva skladacka; vzdy som kupoval hotovu masinu HP alebo Compaq, obycajne s Intelom, v praci som mal niekolko AMD a nikdy s nimi neboli problemy ani ohladom vykonu.. Len teraz ma nastvali, lebo vsetky PC maju dosky bez stareho PCI slotu, ktory chcem na zvukovku. Testy som si poslusne presiel a napriek vsetkemu som dal tomu AMD sancu a za tych par dni nelutujem, aj ked je este mozno skoro na nejake zavery, rozdiel oproti i7 by som mozno ani nepoznal. PC je urcene prevazne na kusok prace, ak sa v praci nestiha, fotky, parkrat za rok zostriham video a spravim z toho DVD a pouzivam ho vseobecne ako "zabavnu skrinku" - pozeranie DVD, telky, muziku...
Uživatelský avatar
miro-s
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 200

PředchozíDalší

Zpět na Kde a za kolik

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron