| Autor |
Zpráva
|
| cport |
Zaslal: so květen 08, 2010 11:11 pm Předmět: no |
|
|
 Fotograf

Registrace: 13.7. 2008 Příspěvky: 263 Bydliště: Ostravsko
|
| mozna jeste nez to budes davat do servisu, zkus si nahrat novy firmware (resp. prehrat ten stary). Treba to zabere ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| Google |
Zaslal: so květen 08, 2010 11:11 pm Předmět: Reklama |
|
|
Sponsor
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| lubina |
Zaslal: ne květen 09, 2010 1:32 am Předmět: |
|
|
 Velmi pokročilý uživatel

Registrace: 13.6. 2007 Příspěvky: 47 Bydliště: Ostrava-Poruba,Czech republik
|
HMM..ZKUSIT TO SAMOZŘEJMĚ MŮŽU...díky,když tak dám vědět  _________________ P K100D; Pentax 18-55, Pentax 28-80,Sigma 70-300 APO DG |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| Arty |
Zaslal: po červen 21, 2010 12:33 am Předmět: |
|
|
 Pokročilý uživatel

Registrace: 4.8. 2008 Příspěvky: 28
|
| Tak sláva a možná rekord? Trvalo to 2 a půl měsíce než sehnali vrchní kryt a konečně to dali dohromady.Prý kryt nebyl k mání v celé Evropě a pak taky ta sopka..letadla nelítala...no samá zajímavá sdělení. S opravou jinak spokojenost,ale za to čekání by měli dávat 50% slevu nebo zavírat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| igor.m |
Zaslal: st červen 23, 2010 5:22 pm Předmět: |
|
|
 Nový uživatel

Registrace: 23.6. 2010 Příspěvky: 1
|
| Tiež som mal problém so zaostrením na Sigme 70-30 DL pre Pentax, skúsil som servis v Nových Zámkoch, oprava stála 12 eur. Profesionálny prístup, oprava trvala vyše mesiaca pre veľkú vyťaženosť. Stránku majú www.matunak.sk |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| lubina |
Zaslal: čt červenec 01, 2010 9:26 pm Předmět: opraveno |
|
|
 Velmi pokročilý uživatel

Registrace: 13.6. 2007 Příspěvky: 47 Bydliště: Ostrava-Poruba,Czech republik
|
Taxem poslal do Prahy, týpek mi zavolal co tomu je a kolik bude stát, souhlasil jsem a během osmi dnů jsem měl doma za 2500,-. spokojenost největší, třeba jsem měl jen štěstí...  _________________ P K100D; Pentax 18-55, Pentax 28-80,Sigma 70-300 APO DG |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| peerSr |
Zaslal: pá červenec 09, 2010 2:04 pm Předmět: Re: zkušenost se servisem cz |
|
|
 Nový uživatel

Registrace: 8.7. 2008 Příspěvky: 3
|
| Arty napsal: |
Nesnáším arogantní servis a pan servisman taky docela nepříjemnej a nepříliš ochotnej.Vrcholem bylo když jsem se po 14dnech telefonicky ptal jak to vypadá div mi nevynadal.
Hrůza děs běs.Už mě se.ou. |
"Hrůza a běs...." Pentax servis v Praze je jedním z důvodu, proč u Pentaxu zůstávám. Ten chlápek je profík, velmi zkušený. Možná nebyl zpočátku příliš hovorný, ale na neochotu si teda nemohu ztěžovat.
Byl jsem u něj asi 2x - vždy kvůli čištění čipu. A při té příležitosti na obsáhlou poradu co a jak s foťákem dělat a nedělat.
Mohu porovnat - mám zkušenosti s Nikon servisem v Praze. Nikdy bych neměnil. _________________ http://erbak.com |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| CyberSammy |
Zaslal: pá červenec 09, 2010 2:38 pm Předmět: Re: zkušenost se servisem cz |
|
|
 Fotograf

Registrace: 14.2. 2009 Příspěvky: 392 Bydliště: Nitra
|
| peerSr napsal: |
| Arty napsal: |
Nesnáším arogantní servis a pan servisman taky docela nepříjemnej a nepříliš ochotnej.Vrcholem bylo když jsem se po 14dnech telefonicky ptal jak to vypadá div mi nevynadal.
Hrůza děs běs.Už mě se.ou. |
"Hrůza a běs...." Pentax servis v Praze je jedním z důvodu, proč u Pentaxu zůstávám. Ten chlápek je profík, velmi zkušený. Možná nebyl zpočátku příliš hovorný, ale na neochotu si teda nemohu ztěžovat.
Byl jsem u něj asi 2x - vždy kvůli čištění čipu. A při té příležitosti na obsáhlou poradu co a jak s foťákem dělat a nedělat.
Mohu porovnat - mám zkušenosti s Nikon servisem v Praze. Nikdy bych neměnil. |
Tak daj dake tipy a rady, ze co s fotakom robit a co nie? Dik. _________________ Panasonic Lumix DMC LZ8 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| peerSr |
Zaslal: pá červenec 09, 2010 4:01 pm Předmět: Re: zkušenost se servisem cz |
|
|
 Nový uživatel

Registrace: 8.7. 2008 Příspěvky: 3
|
| Citace: |
Tak daj dake tipy a rady, ze co s fotakom robit a co nie? Dik. |
Co s fotakom robit: Fotit.
Co s fotakom nerobit: Tak toho je hodne. Ja osobne som v navale cistotnosti pred vymenou objektivov odsaval prach vysavacom...
NEDOPORUCUJE SA!!!!!!!!!
Co se mi stalo? Vyluxoval jsem nejdrive povrch - mam psa a kocku, vsude tuny chlupu.
Pak jsem odstranil objektiv a Jemne a Opatrne odsal (ze vzdalenosti asi 5cm) VNITREK K20D. CHYBA!! Nikdy nic podobneho nedelat!!
Tento manevr vam dokonale zaneradi chip.
Technik u Pentaxu mi nejdriv cesky vysvetlil, ceho jsem se tim vysavacem dopustil. Dost se me to dotklo, ale mel naprostou pravdu. Prach se dostal dokonce do vnitrku chipu a jedno smitko neslo vubec odstranit. (Dodatecne se to casem vyklepalo samo - diky funkci cisteni chipu).
Od te doby chip necistim a je klid.
Uz pouze fotim.
Zdravim vas srdecne a preji hezky vikend. Bude 34stC! _________________ http://erbak.com |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| CyberSammy |
Zaslal: pá červenec 09, 2010 5:31 pm Předmět: |
|
|
 Fotograf

Registrace: 14.2. 2009 Příspěvky: 392 Bydliště: Nitra
|
Mozno offtopic, ale cital som dakde, ze Pentax odporuca najlepsie 1x rocne alebo minimalne 1x za dva roky posielat telo aj s objektivmi na kontrolu a pripadnu kalibraciu. Bolo to tam v skratke vysvetlene tym, ze pre zachovanie vysokej preciznosti je nutna pravidelna kablibracia, pretoze pocas dlhsej doby pouzivania sa telo alebo objektivy postupne opotrebovavaju a samovolne sa dostavaju mimo tovarenskych specifikacii. Je to v podstate nieco take ako chodit s autom na servisne prehliadky. _________________ Panasonic Lumix DMC LZ8 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| petsen |
Zaslal: po červenec 26, 2010 7:17 pm Předmět: |
|
|
 Velmi pokročilý uživatel

Registrace: 3.10. 2009 Příspěvky: 54 Bydliště: Vysočina
|
Kladná zkušenost s Pentax servisem. DA 16-50 letěl krátce, leč rychle. Uražená vodítka, prasklý tubus, vyčištění, seřízení. 10dní vč dopravy tam i zpět, cena 3350,- vč dopravy. Šlape líp než když byl nový. _________________ K20D
DA* 16-50/2,8
DA 70/2,4 Ltd;
Falcon 8/3,5 FE
... a balónek Hama  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| bigblondewolf |
Zaslal: čt červenec 29, 2010 6:07 pm Předmět: |
|
|
 Nový uživatel

Registrace: 12.4. 2010 Příspěvky: 6 Bydliště: Brno
|
Sorry again for English, still have to learn Czech
A friend of mine broke his 300mm lens. Bulgarian service is awful and did nothing, so he asked me to check the situation in Prague.
I asked the guys from foto-servis.cz if they can repair the SDM lens and they just answered "4500.- 14 days".
I understand they can do it, do you think they are sending the lens to Germany? Will this price include shipping there? It is worth trying to repair this lens, I just want to make sure there's no surprises
Cheers |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| elho_cid |
Zaslal: čt červenec 29, 2010 10:43 pm Předmět: |
|
|
 V.I.P.

Registrace: 24.1. 2007 Příspěvky: 2205 Bydliště: Prácheňsko a Praha
|
It is difficult to judge whether they are capable of doing it themselves or if they would send the lens over to Hamburg.
I personally had 5 different ocasions to have them repair something and only once they sent the camera to germany. But sometimes thay need to order spare parts from Japan. _________________ Jarda
www.pentaxphotogallery.com/jaroslavhoudek |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| bigblondewolf |
Zaslal: čt červenec 29, 2010 10:55 pm Předmět: |
|
|
 Nový uživatel

Registrace: 12.4. 2010 Příspěvky: 6 Bydliště: Brno
|